blank

A METRO is csatlakozott a duális képzőhelyekhez

Szakmai gyakorlatszerzés a kereskedelem és gasztronómia területén

blank
blank

Kereskedelem, vendéglátás és gasztronómia keresztmetszetének izgalmas területén kínál szakmai gyakorlatszerzési lehetőséget a METRO Magyarország azoknak a diákoknak, aki a duális képzés keretében kapcsolódnak be a nagykereskedelem mindennapjaiba. Idén nyáron országos szinten 83 diákot foglalkoztat szakmai gyakorlat keretében az áruházlánc, és folyamatosan zajlanak az egyeztetések a szeptemberben induló tanévkezdésre is.

Szakmai gyakorlat nyáron vagy tanév közben

A METRO Magyarország 2023 augusztusa óta folyamatosan építi azt a feltétel- és kapcsolatrendszert, ami ahhoz szükséges, hogy áruházaiban mint szakmai gyakorlóhelyeken szakképző iskolák és technikumok diákjai duális képzés keretében szerezzenek gyakorlatot és tapasztalatokat. Mostanra már minden hazai METRO-áruház szerepel abban az országos nyilvántartásban, ami biztosítja, hogy bármelyik, a kapcsolódó szakmákat oktató szakképző és technikumi iskolából fogadhasson a vállalat diákokat akár nyári, akár év közbeni szakmai gyakorlatra. Jelenleg a kereskedelmi értékesítő, kereskedő és webáruháztechnikus, valamint a logisztikus hallgató diákok tudnak a METRO-áruházakban szakmai gyakorlatot szerezni.

Hosszútávú befektetés a jövő szakembereibe

Más képzőhelyekkel együtt a METRO számára is hosszú távú befektetésnek számít a duális képzésbe való bekapcsolódás, hiszen így már pályájuk legelején partnerségbe kerülhet a jövő tehetséges szakembereivel. A szakmai gyakorlaton való lelkiismeretes, mentorált részvétel a diákoknak is előnyös: komoly motivációt jelent a tanuláshoz, hogy – amennyiben jól teljesítenek a gyakorlaton –, egy biztos, nemzetközi hátterű munkahely várhatja őket. A duális képzőhely így lendületet adhat a pályakezdéshez, és segíthet megtenni a karrierépítés első lépéseit is.