oung Dentist Talking to Satisfied Patient

Érzelmi intelligencia és a munkavállalói kitartás

blank
blank

H I R D E T É S

Rohamos tempóban nő az érzelmi intelligencia fontossága a munkahelyi teljesítményértékelés során. A Világgazdasági Fórum által publikált legfontosabb képességek rangsorában tavaly az 5. helyen állt, becslések szerint két éven belül fontosabb lesz, mint a ma kiemelkedő képességnek számító kreativitás.

„Az érzelmi intelligencia egyéni és szervezeti szinten is rendkívüli hatással bír a termelékenységre, illetve a munkavállalói közérzetre. Minél tisztábban látja és kommunikálja a vezetőség a célokat, illetve az azokat tápláló „miérteket”, a dolgozók annál inkább megtalálják a helyüket, valamint az egyéni motivációjukat a nagy egészben.” – írja a Behaviour.

A tudatosan kitűzött, egyértelmű vállalati célok stabil munkavállalói motivációt teremtenek, amit visszaigazol a magasabb produktivitás, a mérhető eredmények, a bevételnövekedés és az alacsonyabb fluktuáció.

A változáshoz egyéni és szervezeti szintű önreflexióra van szükség. Elsajátítása, gyakorlatba illesztése ugyan időbe telik, de garantáltan megtérül.

#hr #erzelmiintelligencia #vezetes #kreativitas #teljesitmeny

H I R D E T É S