Ez a reggeli tele van rosttal, lassan felszívódó szénhidrátokkal és vitaminokkal. A zabpehely jót tesz az emésztésnek, segít stabilizálni a vércukorszintet, a gyümölcsök pedig antioxidánsokban és C-vitaminban gazdagok, ami erősíti az immunrendszert.
Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely
- 2 bögre tej vagy növényi tej
- 1 evőkanál méz vagy juharszirup
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 banán vagy marék bogyós gyümölcs
- 1 evőkanál magkeverék (pl. lenmag, chia mag, mandula)
Elkészítés:
- Egy lábasban forrald fel a tejet, majd add hozzá a zabpelyhet.
- Kevergetve főzd 5-7 percig, amíg be nem sűrűsödik.
- Adj hozzá fahéjat és édesítőt.
- Tálaláskor szeleteld rá a banánt vagy szórd meg bogyós gyümölcsökkel, majd szórd meg a magokkal.