blank

Zabkása friss gyümölcsökkel

blank
blank

Ez a reggeli tele van rosttal, lassan felszívódó szénhidrátokkal és vitaminokkal. A zabpehely jót tesz az emésztésnek, segít stabilizálni a vércukorszintet, a gyümölcsök pedig antioxidánsokban és C-vitaminban gazdagok, ami erősíti az immunrendszert.

Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehely
  • 2 bögre tej vagy növényi tej
  • 1 evőkanál méz vagy juharszirup
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 banán vagy marék bogyós gyümölcs
  • 1 evőkanál magkeverék (pl. lenmag, chia mag, mandula)

Elkészítés:

  1. Egy lábasban forrald fel a tejet, majd add hozzá a zabpelyhet.
  2. Kevergetve főzd 5-7 percig, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Adj hozzá fahéjat és édesítőt.
  4. Tálaláskor szeleteld rá a banánt vagy szórd meg bogyós gyümölcsökkel, majd szórd meg a magokkal.