blank

16 ezer forintig elszámolható a távmunka költsége

blank
blank

H I R D E T É S

A veszélyhelyzet ideje alatt a személyi jövedelemadóról szóló törvény rendelkezéseitől eltérően igazolás nélkül elszámolható a távmunkavégzéssel összefüggésben költségtérítésként fizetett összeg – hívta fel a figyelmet weboldalán a NAV.

A távmunka költségeit azok a munkavállalók számolhatják el, akiknek a munkaszerződésükben eleve szerepel a távmunkavégzés, vagy akik munkáltatójukkal a veszélyhelyzeti rendelkezések alapján állapodtak meg a távmunkavégzésről.

Ennek maximuma havonta az adott évben hivatalos havi minimálbér 10 százaléka, vagyis 2021. január 31-ig 16 100 forint, 2021. február 1-jétől 16 740 forint.

Ha a munkavállaló nem egész hónapban dolgozik távmunkában, akkor a havi összeg a távmunkában ledolgozott napok arányában számolható el.

A költségelszámolás feltétele, hogy a költségtérítésről a munkáltató és a munkavállaló előzetesen megállapodjon, és a munkavállaló a távmunkavégzés után a tárgyhónapban ne számoljon el más, az Szja-törvényben nevesített költséget, például internethasználatot, a munkavégzés helyének bérleti díját, rezsijét.

Fotó: Envato

#tavmunka #koltsegterites #nav

H I R D E T É S