blank

Adóbevallás 2021 – újabb határidő közeleg

blank
blank

H I R D E T É S

Több mint 300 ezer cégtől várja hétfőig a társasági adóbevallást az adóhivatal, addig lehet még dönteni a sporttámogatásról is. Könnyebbség, hogy az összeg a 2021. július 1-től kezdődő sportévben is felhasználható – jelentette be a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Május 31-ig kell benyújtani az adóhivatalhoz a társasági adóbevallást, de mivel a koronavírus-válságban nem lehet szigorú szankciókat társítani a határidő elmulasztásához, nincs mulasztási bírság, ha június 30-ig beérkezik az igazolási kérelemmel együtt a bevallás és a fizetendő adó is – mondta be Tállai András.

Látványcsapatsport-támogatás esetén azonban fontos a május 31-i határidő betartása. Az adóhivatal ugyanis akkor teljesíti a kedvezményezett szervezet részére az átutalást, ha a cég a bevallást határidőben nyújtja be, és az adót az esedékességig megfizeti. Főszabály szerint az adót is eddig az időpontig kell megfizetni. Ha befizetés az eredeti esedékességig nem történik meg, akkor külön kérelem alapján az adóhivatal mégis átutalhatja a kedvezményezettnek az összeget, feltéve, hogy a befizetést a cég az esedékességet követő 15 napon belül pótolja.

A társaságiadó-bevallásban tehető sportcélú felajánlás lényeges feltétele a kedvezményezett célhoz kapcsolódóan kiállított igazolás. Az pedig nagy könnyebbséget jelent a támogatott szervezeteknek, hogy a következő, 2021/2022-es, július elsején kezdődő támogatási időszakra kiállított igazolás alapján is felajánlható az adó – hangsúlyozta az államtitkár.

Forrás : MTI

#adobevallas #hatarido #sporttamogatas

H I R D E T É S