blank

Az amerikaiak 61 százaléka nem fizetett jövedelemadót tavaly

blank
blank

H I R D E T É S

Az Urban-Brookings Adópolitikai Központ adatai szerint 2020-ban 107 millió háztartás nem fizetett szövetségi jövedelemadót, szemben a 2019-es 76 millióval – vagyis az összes adófizető 44% -ával.

A legfőbb okok a járvány miatti magas munkanélküliség, az ösztönző ellenőrzések és a nagyvonalú adójóváírási programok – ezek viszont nagyrészt 2022 után lejárnak, így a jövő évtől ismét csökkenni fog a nemfizetők aránya.

A jövedelemadót nem fizetők aránya idén várhatóan azonban továbbra is magas, 57 százalék marad. A szám várhatóan 2022 -re visszaesik 42 százalékra „feltéve, hogy a gazdaság tovább élénkül, és több ideiglenes adókedvezmény a tervezettnek megfelelően lejár”- nyilatkozta a CNBC-nek az Adópolitikai Központ vezető munkatársa.

Több demokrata politikus szerint a gazdagok nem vállalnak méltányos részt az adózásban, és a ProPublica közelmúltbeli cikkeit idézik, amelyek többször foglalkoztak azzal, hogy a milliárdosok, köztük Jeff Bezos és Carl Icahn bizonyos években egyáltalán nem fizettek szövetségi jövedelemadót. A kongresszus 3,5 billió dolláros törvényjavaslata várhatóan tartalmazni fogja a tőkenyereség-adó emelését, a magasabb társasági adókulcsot és egyéb intézkedéseket, amelyek a 400 000 dollárt vagy annál többet keresőket célozzák.

Fotó: Envato

#jovedelemado #usa #adokulcs #adojovairas

H I R D E T É S