AI trend, MUNKAERŐPIACI TRENDEK
AI trend, MUNKAERŐPIACI TRENDEK

2024-ES MUNKAERŐPIACI TRENDEK

blank
blank

H I R D E T É S

A 2024-es munkaerőpiaci trendek komoly feladat elé állítják idén is a szereplőket. Ebben az évben is elmondható lesz, hogy a külföldi munkavállalók, új technológiák és különböző „taktikák” fogják formálni és irányítani a munkaerőpiaci trendeket.

A realitás talaján maradva: Hány százalékos fizetésemelésre számítotok?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Természetesen senki nem látja előre a jövőt, de kutatások, tapasztalatok és a piaci mutatók azért árulkodóak lehetnek és világosabbá válnak az irányok előttünk. Akár munkavállaló vagy munkáltató szemszögből nézzük, fontos, hogy a trendekkel együtt vagy akár a trendek előtt lépkedjünk, ha munkaerőpiaci szereplők vagyunk.

5 TREND A 2024-ES ÉVBŐL, AMIT MUNKAERŐ-KÖZVETÍTŐ, FEJVADÁSZ CÉGKÉNT KIEMELTEN FONTOSNAK TARTUNK A MAGYAR PIACON:

  • TREND #1 – AI az álláskeresésben
  • TREND #2 – AI és a toborzás (hamarosan…)
  • TREND #3 – Pályakezdők alkalmazása (hamarosan…)
  • TREND #4 – Készségek alapján történő felvétel (hamarosan…)
  • TREND #5 – Hol dolgozunk idén (hamarosan…)

Ebben a cikkben a mesterséges intelligencia és a toborzás 2024-es trendjéről írunk:

TREND #1 – AI AZ ÁLLÁSKERESÉSBEN

A mesterséges intelligencia rengeteg iparágra és területre van befolyással nap, mint nap. A következőkben olvashatsz az 5 leglényegesebb területről, amiben jelenleg a legnagyobb segítséget tudja adni a leghíresebb nyelvi modell, a ChatGPT.

Önéletrajz és kísérő levél

Az MI nagyban megkönnyíti a jelöltek életét, amikor a véget nem érő önéletrajzok személyre szabását és optimalizálását kell elvégezni, hiszen a generatív MI végzi már ezt a munkát is.

Bértárgyalás

Az AI abban is a segítségünkre siet, hogy ha interjúra készülünk, akkor felkészít minket a bértárgyalásra is. Könnyedén hasonlít össze nekünk bérsávokat, mutatja meg, hogy miként járjunk utána a fizetési igényünknek és ad információkat a pozíciókhoz kapcsolható béren kívüli juttatásokról is.

Interjúra felkészítés

Az MI másodpercek alatt tud adni nekünk javaslatot arra is, hogy az interjún a megadott pozícióhoz mely készségeinket és tulajdonságainkat emeljük ki és ezt hogyan tegyük. Ezen kívül egy komplett interjúztatást is kérhetünk az AI-tól.

Kapcsolatépítés és selfbranding

Bizonyos pozícióknál kiemelten fontos a kapcsolatépítés és a saját brand-ünk építése, amihez gyorsan és eredményesen tud nekünk, rendezvényeket, platformokat, fórumokat, szervezeteket és közösségi média csoportokat javasolni.

AZ ÁLLÁSKERESÉSHEZ HASZNÁLHATÓ AI ESZKÖZÖK:

FONTOS, hogy ha nincs előfizetésed a ChatGPT 4.0-ra, akkor érdemes a Bing Chat-et (is) használnunk. Amennyiben úgy érzed, hogy túl általános választ kaptál vagy nem vagy elégedett azzal, akkor próbálj meg minél pontosabban kérni az AI-tól.

Tarnai Attila / Marketing vezető / Jobcapital

H I R D E T É S