ferfi_munkaruhaban_munkavedelem (1)
ferfi_munkaruhaban_munkavedelem(1)

3 ruhadarab, ami nem hiányozhat egy építő szakember ruhatárából sem!

blank
blank

H I R D E T É S

Az építőiparban végzett munka bizony megkívánja a munkavállalók teljes körű biztonságának garantálását. Ezért nem csak a munkavégzés megkönnyítésére, hanem mindenféle sérülés elleni védelemre is szükség van a dolgozók alapvető felszerelésekkel történő ellátása szempontjából. Úgyhogy a munkavédelmi szaküzlet az első hely, ahová az építkezéseken dolgozókat foglalkoztató munkaadóknak el kell látogatnia.

1. Munkavédelmi cipő

Az egyik leginkább kardinális tényező a megfelelő Sparco munkavédelmi cipő vásárlása. Egy ilyen lábbeli nem lehet közönséges vékony talpú cipő. Amellett, hogy egy építkezésen a munkavállaló például fémszilánkokba vagy szögekbe is könnyen beleléphet, annak is áldozatául eshet, hogy valami a lábára esik. Ezért az építési munkákra szánt munkavédelmi cipőknek csúszásmentes és vastag talppal kell rendelkezniük, amely megvédi a munkavállalót az esetleges sérülésektől. Ezenkívül a cipő elülső részét speciális betéttel kell megerősíteni, hogy elkerülhető legyen a slamasztika, ha valami a munkavállaló lábára esne. Egyes munkahelyek sajátosságai megkövetelik, hogy az orrpárnákat fémsapkákkal erősítsék meg, amelyek további védelmet nyújtanak, például az esetleges ütések ellen.

2. Védőruha

Az abszolút alap az, hogy az alkalmazottakat védősisakokkal és védőruházattal látják el, amely megvédi őket a sérülésektől. A legpraktikusabbak a hosszú lábakkal és ujjakkal rendelkező overálok, zsebekkel felszerelve, amelyekben elférnek a szükséges eszközök, például mérőszalag, csavarhúzó és más hasonló felszerelések. Az építkezésen való használatra szánt nadrágnak merevebb anyagból kell készülnie, amely egyben légies is kell, hogy legyen, hogy megfelelő kényelmet biztosítson. Aláöltözetnek tökéletes a munkás póló alternatívája, ami garantálja a komfortzóna megfelelő kaliberét.

3. Sisak

Az építőmunkás nem nélkülözheti a védősisak alkalmazását sem. Fontos a fej védelme a sérülések ellen, mert sajnos annak is megvan az esélye, hogy valami a magasból lezuhan. Ebben az esetben a sisak nemcsak az egészségét mentheti meg, hanem az azt használó ember életét is. Sőt ha a munkavállaló hosszan tartó zajnak van kitéve, érdemes védőfejhallgatóval is felszerelni.

H I R D E T É S