beremeles, munkaltato, munkavallalo, inflacio
Fotó: Envato

Már a vezetők is úgy érzik, további béremelés kell

blank
blank

H I R D E T É S

Százból 94 vezető az infláció hatásainak ellensúlyozására az idei év első négy hónapjában már emelt bért, ugyanakkor 93 százalék szerint további bérfejlesztésre lenne szükség — tájékoztatta az Edenred digitális szolgáltató cég friss online felmérésének eredményéről az MTI-t.

A közleményben jelezték, hogy a vezetők 15 százalékának van konkrét béremelési terve a következő egy-három hónapra; ők további 5-10 százalékos bérfejlesztést terveznek.

A válaszadók 35 százaléka idén már nem tudja növelni a béreket, 11 százalék pedig csak az év végén képes adni plusz juttatást.

Az eddigi béremelés mértékét illetően jelentős eltérések mutatkoznak: a társaságok csaknem kétharmada (66 százalék) 5-10 százalék közötti mértékben növelte a fizetéseket, míg a vállalkozások 18 százaléka 11-15 százalék között, a cégek 8 százaléka pedig öt százalék alatt emelt.

A béren kívüli juttatások összegét jóval kevesebb cég, a megkérdezettek alig több mint negyede növelte, és csupán 3 százalék az, aki idén vezette be a cafetériát — tájékoztattak. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy ebben a kérdésben paradigmaváltás körvonalazódik:

a cégek 39 százaléka már mérlegeli, hogy béren kívüli juttatás formájában segítse munkavállalóit.

A béren kívüli juttatások lehetőségével egyébként a felmérés szerint a megkérdezettek háromnegyede él, ezen belül az 500 főnél több embert foglalkoztató cégek 92 százaléka, a kkv-k csaknem 70 százaléka.

A cég kérdéseire idén májusban 100 vállalkozás humánerőforrás-vezetője válaszolt; a kutatás nem tekinthető reprezentatívnak.

Forrás: MTI
Fotó: Envato

H I R D E T É S