munkaero-kozvetites, munkaero-kolcsonzes, whc-csoport, munkaeropiac
Fotó: Envato

Bevásárolta magát a WHC Csoport a Heads Adriatic-ba

blank
blank

H I R D E T É S

A száz százalékban magyar tulajdonú WHC Csoport többségi tulajdonrészt szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-vállalatában, a Heads Adriatic cégcsoportban. Az 1990-ben, Zalaegerszegen alapított WHC Csoport hazánkat beleszámítva így már összesen tíz országban nyújt komplex HR-szolgáltatásokat. Az akvizíciónak köszönhetően a magyar vállalat Közép-Európa legnagyobb iparági szereplői közé lép, mintegy 6,5 ezer kölcsönzött és 500 belsős munkavállalóval.

Az 1990-ben alapított WHC Csoport több mint három évtizedes folyamatos növekedésének és fejlődésének köszönhetően mára hazánk egyik legnagyobb magyar tulajdonú HR-szolgáltatásokra specializálódott vállalatává nőtt. A magyar cég közel másfél éves előkészítést követően többségi tulajdonrészt szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-szolgáltatójában, a Heads Adriatic-ban – tájékoztatta portálunkat a társaság.

Hazai tevékenysége mellett a WHC évek óta aktívan építi külpiaci jelenlétét, így tizenegy magyar kirendeltségből álló magyarországi irodahálózata mellett ma már Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában is működtet saját leányvállalatot, helyi kirendeltségeket. A mostani nemzetközi akvizíciónak köszönhetően a WHC Csoport további öt országban: Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Montenegróban és Szlovéniában is piacra lép, így a vállalatcsoportot immár Közép-Európa legnagyobb HR-szolgáltatói között lehet számontartani.

– A Heads Adriatic többségi tulajdonrészének megvásárlása hatalmas mérföldkő a WHC Csoport életében. Ezzel a tranzakcióval óriási lökést kap a nemzetközi építkezésünk, hiszen egyszerre öt új régiós piacra lépünk be – mondta a WHC Csoport ügyvezetője. Berta Péter hozzátette, céljuk, hogy maximálisan kihasználják a két vállalat közötti szinergiákat és egyesítsék erőforrásaikat. – Így nagyobb eséllyel tudunk majd részt venni nemzetközi tendereken, illetve még szélesebb körben tudunk kiszolgálni nemzetközi partnereket. Több országgal bővül toborzási területünk, mellyel a magyar vállalatok munkaerőigényét is még hatékonyabban tudjuk majd kiszolgálni, illetve további célunk a Közép-Európába érkező beruházások kiszolgálása munkaerő oldalról.

6,5 ezer kölcsönzötti állomány és 500 belső munkavállaló

A WHC Csoport és a Heads Adriatic tevékenységi köre szinte teljes mértékben megegyezik. Mindkét vállalat elsősorban a munkaerő-kölcsönzés és munkaerő-közvetítés terén nyújtja szolgáltatásait, illetve emellett a diákszövetkezet, HR outsourcing és bérszámfejtés tartozik tevékenységeik közé.

A 20 éve alapított Heads Adriatic az Adria régió összesen hat országában (Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Montenegróban, Szerbiában, Szlovéniában) van jelen, melyekben összesen 15 irodát működtet. A vállalat éves árbevétele legutóbb 55 millió eurót tett ki.

Az akvizíciónak köszönhetően a két vállalat mintegy 6,5 ezer kölcsönzött és 500 fő belsős munkavállalót foglalkoztat.

– A Heads Adriatic hosszú ideje meghatározó piaci szereplő az Adria régióban. Egy jól bevezetett márka, kedvelt és megbízható partner a térség vállalatai körében – ezt már a Heads Adriatic ügyvezető igazgatója mondta. Marko Kolenc, úgy látja, a WHC Csoport által megvalósított akvizíció hatalmas lehetőség mindkét cég számára, hiszen így egyesíteni tudják erőforrásainkat és kölcsönösen tudják biztosítani egymásnak a hozzáférést piacaikhoz. – Emellett rengeteget jelent majd a know-how és tapasztalatcsere, illetve mind a WHC, mind a Heads Adriatic kollégái számára izgalmas és kihívást jelentő nemzetközi karrierlehetőséget tudunk biztosítani – tette hozzá végül Marko Kolenc.

Fotó: Envato

H I R D E T É S