december 24, karacsony, munkaszuneti nap, szavazas
Fotó: Freepik

Szavazz! Legyen munkaszüneti nap december 24-e?

blank
blank

H I R D E T É S

A Jobbik ma ismét benyújtotta törvénymódosító javaslatát, amely december 24-ét munkaszüneti nappá nyilvánítaná. “Nem véletlenül az államalapításunk munkaszüneti napján adtuk be az indítványt, mivel úgy véljük, szenteste napjának is piros betűs ünnepnek kell lennie.” – írják a közleményükben.

A Jobbik konzervatív, jobboldali néppártként úgy gondolja: ez értékválasztás kérdése is, egy magát kereszténynek valló ország kormányának tekintettel kell lennie a magyar családok azon igényére, hogy december 24-től 26-ig együtt tudjanak lenni. Ez az időszak legyen a békesség, a szeretet és a meghitt ünneplés időszaka!

December 24 több helyen munkaszüneti nap

December 24-e több európai országban is munkaszüneti nap, nem Magyarország lenne az első ilyen ország. Ráadásul azokban az években, amikor munkanapra esik december 24-e, akkor szenteste napját le kell dolgozni egy szombati napon. Tehát a munkavállalók részéről különösen erős igény mutatkozik arra, hogy munkaszünet legyen ez a nap.

Már többször próbálkoztak

A Jobbik már korábban többször is benyújtotta ezirányú javaslatát, a kormány azonban soha nem támogatta a jelenlegi szabályozás megváltoztatását. Mindig az volt a Fidesz érve, hogy a munkaszüneti napok számának a növelése gyengítené a gazdaságot és a versenyképességet, de ez nem igaz. December 24-én kétségkívül a kereskedelemből folyik be a legtöbb bevétel, de ezen vásárlásokat az emberek más napokra is be tudják ütemezni. Különös tekintettel arra, hogy az advent alatt gyakorlatilag végig – hétvégente is – nyitva tartanak a boltok.

Megéri nyitva tartani?

“A mostani energiaválság közepette azt a szempontot sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a kereskedelmi egységek rezsiköltsége olyan magas lehet a 24-ei néhány órás nyitvatartás alatt, hogy felmerül a kérdés, megéri-e nyitva tartani ezen a napon. Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánítása érdekében a Jobbik a munka törvénykönyvéről szóló törvényt módosítaná.” – fogalmaz közleményében a párt.

Szavazz!

Fotó: Freepik

H I R D E T É S