allasinterju, HR, munkaltato, munkavallalo
Fotó: Envato

HR-szakmai anyagok ajándékba

blank
blank

H I R D E T É S

Hét letölthető szakmai anyagot tesz elérhetővé a JOBGROUP a HR-szakmában dolgozók számára. Az első két rész már megjelent.

„Az üzleti élet a folyamatos fejlődés és fejlesztés alapjaira épül, és ezt támogatja a JOBGROUP csapata is.” – írták ajánlójukban. Az idén 30 éves társaság egyfajta születésnapi ajándékként olyan szakmai anyagokat tesz elérhetővé a HR-ben dolgozó szakemberek számára, amelyeket hasznosítani tudnak a hétköznapi munkájuk során, legyen szó toborzásról vagy interjúkérdésekről. Idén 7 különböző letölthető szakmai anyagot osztanak meg a szakmával.

Az első rész, amely már elérhető, a „Tanácsok a sikeres interjúvezetéshez” címet viseli. A most megjelent és letölthető második rész a „jól bevált interjúkérdésekkel” foglalkozik, amely tematizálva vezet végig az interjún az izgalmas szituációs kérdésektől kezdve a sablonos, ám hatékony kérdések alternatív megfogalmazásáig, miközben a kérdések értelmezésén túl a jelölt-összehasonlításra is javaslatot tesznek. A második részben Franke Orsolya, senior tanácsadó gyűjtötte össze és tematizálta azokat az interjúkérdéseket, amiket nem csak a JOBGROUP tanácsadói, de a vállalati HR-esek is sikerrel alkalmazhatnak. „De mit sem ér egy kérdés, ha a választ nem használjuk fel” – hívták fel a figyelmet a cégnél, ezért a lehetséges válaszok értelmezésére és a jelöltek összehasonlításának módjára is javaslatot tettek.

Az anyag tematikája az interjú céljának átgondolásánál kezdődik. Ezt követi a cégismeret felmérése és a jelölt bemutatkozása. Ezután kitérnek a különböző szituációs kérdésekre és a leggyakoribb állásinterjú kérdésekre. A ma már-már sablonosnak ható, ugyanakkor hatékony kérdések helyett alternatívákat javasolnak. Megmutatják, hogyan lehet a szakmai tudást szakmai vezető nélkül is felmérni. Javaslatot tesznek a nyelvtudás megfelelő felmérésére. Összegyűjtik a legfontosabb információk megszerzésének módját és példákat hoznak különleges esetekre is.  Az anyagot az interjúlezárás és a jelöltösszehasonlítás módszereivel zárják.

A jelenleg elérhető 2 rész és az ezután publikált szakmai anyagok itt érhetők el.

ZBT
Fotó: Envato

H I R D E T É S