innovacio, noi munkavallalas, europai unio, no
Fotó: Envato

Lehet pályázni az Európa Női Innovátorai Díjra

A jelentkezési határidő 2022. augusztus 18., 17 óra!

blank
blank

H I R D E T É S

Az Európa Női Innovátorai Díj azokat a nőket ünnepli, akik áttörést jelentő újításokat értek el. Ennek során az EU arra törekszik, hogy felhívja a figyelmet arra, több női innovátorra van szükség, és akik példaképek lehetnek nők és lányok számára.

A díjat az EU és a Horizon Europe-hoz kapcsolódó országok legtehetségesebb női vállalkozói kapják, akik sikeres vállalatot alapítottak és innovációt hoztak a piacra. A díjat az Európai Innovációs Tanács és a KKV-k Végrehajtó Ügynöksége kezeli, a nyerteseket pedig független szakértői zsűri választja ki.

Akár 100 ezer eurós díjazás

Két kategóriában hirdetnek győzteseket. A Női Innovátorok kategóriában három, egyenként 100 ezer eurós díjat ítélnek oda a legtehetségesebb női innovátoroknak az EU-ból és a társult országokból. A Jövő Innovátorai kategóriában pedig három, 35 év alatti újítóknak adnak egyenként 50 ezer euró. Fontis tudni, hogy a jogosult pályázók csak egy kategóriában jelentkezhetnek.

Ki jelentkezhet?

EU-tagállamban, vagy a Horizon Europe-pal társult országban élő nők pályázhatnak, akik a felhívás éve előtt legalább 2 évvel bejegyzett innovatív céget alapítottak.

A Jövő Innovátorai kategóriában jelentkezőknek 35 év alattinak kell lenniük, a másik kategóriában nincs korhatár.

Értékelési kritériumok

A támogatható pályázatoknak be kell mutatniuk magát az áttörő innovációt, azaz hogy a pályázó által alapított vagy társalapító cég valóban innovatív terméket vagy szolgáltatást nyújt az EU piacán. Nem mindegy, milyen hatása van az innovációnak: a termék vagy szolgáltatás egy adott társadalmi szükségletre vagy kihívásra ad választ, jelentős előnyöket biztosítva az emberek és/vagy a bolygó számára.
Végül, de nem utolsósorban pedig a pályázatnak tartalmaznia kell az inspirációt, azt, hogy a pályázó kulcsszerepet játszott a cég sikerében, és példaképnek tartja magát más nők és lányok számára.

Augusztus 18. a jelentkezési határidő

Az elmúlt három évben 616 pályázat érkezett 40 országból, és összesen 12 díjat ítéltek oda.

A nyerteseket várhatóan az év végén fogják kihírdetni, a pályázatokat pedig 2022. augusztus 18-ig kell beküldeni.

Forrás: Európai Innovációs Tanács

H I R D E T É S