DDC
DDC

Iskolapadból a DDC-ig

blank
blank

H I R D E T É S

A Duna-Duna Cement Kft. (DDC) „ereje” nem csupán a kiváló minőségű termékekben és az alkalmazott technológiákban rejlik, hanem a munkavállalókban is. Abban, hogy jó alapot biztosítanak a sikeres szakmai pályafutás előkészítésében és annak kiépítésében, amelyet a több évtizedes szakmai múlttal és tapasztalattal rendelkező munkavállalók támogatnak!

A vállalat célja, hogy felfedezze és megszólítsa a tehetséges, szorgalmas és céltudatos fiatalokat. Együttműködésük során olyan lehetőségeket kínálnak, amelyek elősegítik a tanulók és hallgatók szakmai fejlődését, betekintést nyújtva a munka mindennapjaiba.

Az alábbi interjúban Burik Milán, Varagya Máté és Oravecz Ákos mesél a DDC-s karrierútjáról. Arról, hogyan kerültek kapcsolatba a DDC-vel, és mit tanácsolnak azoknak, akik jelenleg gyakorlati helyet, vagy friss diplomával munkát keresnek.

Mióta dolgozol a DDC-nél és milyen pozíciókat töltöttél be eddig nálunk?

B. M.: Szakmai gyakorlatosként 2019 nyarát töltöttem a DDC-nél, majd szeptemberben gépészmérnöki gyakornoki pozícióba kerültem a csomagolóüzembe. 2020-ban neveztek ki csomagolóüzemi mesterré és rá körülbelül 2 évre a csomagolóüzem vezető lettem a Váci Cementgyárban.

V. M.: 2022. február közepén kezdtem el a DDC-nél dolgozni a Váci Cementgyárban. A gyakorlatomat is szerettem volna itt eltölteni, viszont a COVID közbeszólt, de a mesterképzés gyakorlatát (vegyipari gépészmérnök) már sikerült a cementgyárnál eltöltenem. Az egyetem hátralévő ideje alatt részmunkaidőben is dolgoztam, majd 2023 januárjától már teljes állásban dolgozom itt.

O. Á.: Pályakezdő gépészmérnökként a diploma megszerzése után munkát kerestem, majd egyszer csak találkoztam a DDC egyik hirdetésével. Mindig is a gyár mellett közlekedtem, érdekelt, hogy milyen lehet dolgozni itt, így megpályáztam az állást. A kezdetektől a Kemenceüzemben kaptam helyet, 2 év után idén januárban kaptam üzemi mester kinevezést.

Mit javasolnátok azoknak, akik jelenleg gyakorlati helyet, vagy friss diplomával munkát keresnek? Miért válasszák a DDC-t?

B. M.: Minden üzemnek megvan a saját maga sava borsa. A pozitív ismeretek mellett adódhatnak olyan kihívások is, amiből nagyon sokat tanulhatunk. Én például az építőgépekre szakosodtam, viszont jelenleg a csomagoló üzemben dolgozom, ahol emelő gépekkel, targoncákkal dolgozunk. Nem kell megijedni a kihívásoktól, azokból lehet tanulni. A kollégák is nagyon sokat segítenek, számos tanáccsal ellátnak.

O. Á.: Bátran jelentkezzenek a DDC-hez, mert itt nagyon segítőkész a dolgozói gárda. Az egyetemen megtanultakat láthatják a gyakorlatban megvalósulni, és ehhez tényleg minden támogatást megkapnak. 

V. M.: Egyetértek Ákossal, a DDC tényleg egy gyakorlatorientált munkahely. A szakmai előrelépéshez, a tanuláshoz és a fejlődéshez is megannyi lehetőséget biztosítanak. Egy fiatalos, családias légkörben lehet dolgozni, amely egy munkahely szempontjából nagyon fontos.

A DDC jelenleg is várja azok jelentkezését, akik szakmai gyakorlati helyszínt keresnek vagy friss diplomával rendelkeznek!

A teljes interjú a vállalat honlapján megtekinthető.

H I R D E T É S

ddc