pénz, kamat, bank, hozam
Fotó: Pixabay

Idén már harmadszor emeli a béreket a Dechatlon

blank
blank

H I R D E T É S

A Decathlon augusztus elsejével megemeli a belépő béreket és ezzel együtt a meglévő munkavállalók fizetését is. A mostani, harmadik lépcsős emeléssel együtt idén eddig átlag 20%-kal nőtt munkavállalóik fizetése.

A sportszerkereskedő célja, hogy versenyképes fizetésekkel várja az új csapattagjait, miközben a változó gazdasági környezetben felelősséget kíván vállalni meglévő munkatársaiért is. Magyarország vezető sportszerforgalmazója több, mint 1500 munkavállalót foglalkoztat 24 áruházban, a hatvani logisztikai központban és a központi irodában.

Két lépcsőbn már emelte a béreket

A cég idén két lépcsőben már emelte a béreket: januárban átlagosan 6%-kal emelkedtek a belépő bérek és velük együtt a meglévő munkatársak keresete is a kereskedelmi és a logisztika területén. A következő emelésre tavasszal került sor, az éves értékelések után lezajló teljesítmény értékelések átlag 9%-os emeléssel zárultak. “Bár nálunk a fizetések emelése elsősorban teljesítmény alapú, az elmúlt időszakban kevesebb önéletrajz érkezett hozzánk és a visszajelzések alapján lépnünk kellett, hogy továbbra is vonzóak maradjunk a piacon azon tehetségek számára, akik nálunk szeretnék megvalósítani önmagukat.” – mondta Horváth Sándor Farkas, a Decathlon HR igazgatója.

“Emellett a csapatunk iránt is felelőséggel tartozunk, így nem volt kérdés számunkra, hogy ha emeljük a belépő béreket, akkor ennek a döntésnek a teljes csapatra hatással kell lennie.”

Belépő alapbér

A belépő alapbér Budapesten 10%-kal nő majd, tehát egy budapesti sporttanácsadó bruttó 300.000 Ft helyett augusztustól bruttó 330.000 Ft-os alapfizetést kap. Emellé jár a vasárnapi pótlék és az átlag bónusz – melyből minden munkavállaló ugyanakkora %-ban részesül a közösen elért eredmények után -, így 370.000 Ft lesz a bruttója plusz a cafeteria és egyéb juttatások. Így egy 25 év alatti pályakezdő nettó 317.000 Ft-ot vihet haza. A legnagyobb változás a budapesti csapatvezetői pozíciót és a logisztikai pozíciókat érintette. A belépő csapatvezetők Budapesten (40 órában) bruttó 400.000 Ft helyett augusztus elsejétől 470.000 Ft-ot keresnek majd. Ez a különböző pótlékokkal és átlag bónusszal együtt 527.400 Ft lesz, plusz a cafeteria. Egy frissen felvett logisztikai részlegvezető augusztustól (40 órában) bruttó 384.000 Ft helyett bruttó 470.000 forintot vihet majd haza, átlag bónusszal számolva keresete bruttó 550 000 Ft lesz.

A fizetések így idén eddig átlagosan 20%-kal emelkedtek, de egyes pozíciókban az emelés akár a 25-30%-ot is eléri. A cég év végén nyereségmegosztást is fizet a munkavállalóknak, amennyiben sikerül elérni a kitűzött gazdasági célokat.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

H I R D E T É S