kata, vallalkozos, exkatas, mkb bank
Fotó: Freepik

Itt a megoldás: ez most nagy segítség lehet az exkatásoknak

blank
blank

H I R D E T É S

Az exkatások közül most sok vállalkozónak át kell gondolnia, milyen adózási formát válasszon a jövőben. Ehhez kínál segítséget az MKB Bank csoport digitális pénzügyi asszisztense, a BUPA új kalkulátora. A kalkulátor iránymutatást nyújthat a felhasználó számára legideálisabb mód megtalálásához.

Az Országgyűlés 2022. július 12-én módosította a KATA törvényt. Az új KATA az eddiginél magasabb, évi 18 millió forint bevételi értékhatárig kínál egyszerű és kedvezményes adózási módot a legkisebb bevételű egyéni vállalkozóknak. Az adó mértéke minden kisvállalkozónak havi 50 ezer forint. Továbbá az új KATA szabályai szerint pedig az adózási formát csak a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók választhatják. A KATA szabályai 2022. szeptember 1-jén lépnek hatályba, de a választásról szóló nyilatkozatokat legkésőbb szeptember 25-ig kell benyújtani az adóhivatalhoz.

Új funkció segíti az exkatásokat

A BUPA a kisadózó egyéni vállalkozókra vonatkozó változások miatt új funkcióval bővül: A KATA-váltó asszisztensnek köszönhetően immár egy könnyen kezelhető kalkulátorban ellenőrizhetik a felhasználók, hogy bevételük mellett valószínűleg mely adózási forma lenne a legmegfelelőbb a vállalkozásuk számára. Ezt követően a kalkuláció alapján tudnak könyvelőjükkel, adótanácsadójukkal egyeztetni az exkatások.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy a BUPA a vállalkozók naprakész és intelligens társa legyen a mindennapokban, ezért is készült egy olyan kalkulátor, amely segít megfelelő alternatívát találni a KATA helyett, amennyiben szükségük van az adózási forma megváltoztatására” – mondta Tóth Balázs, a BUPA termékfejlesztési vezetője.

Elsők között

A BUPA (Budapest Pénzügyi Asszisztens), amely egyesíti az online számlázóprogramok és az internetbankok előnyeit, 2020 májusában indult el. A program révén az MKB Bank a magyar bankszektorban az elsők között nyújt online számlázási szolgáltatást a kisvállalatok számára.

Idő és költség

A szolgáltatás a nyílt bankolásra épülő első olyan pénzügyi asszisztens a piacon, amellyel – támogatott banknál vezetett bankszámlával összekötve – lehetővé válik, hogy egy beérkező számla kiegyenlítéséhez ne legyen szükség az adatok másolására. Hanem a tranzakciók ugyanezen a felületen azonnal elindíthatók legyenek. A számlákat a program automatikusan elküldi az adóhatóságnak, és a könyvelő számára is hozzáférést lehet biztosítani általa, így a BUPA-val időt és költségeket takarítanak meg a vállalkozók, exkatások. A BUPA KATA-kalkulátora a következő linken érhető el, ITT.

Fotó: Freepik

H I R D E T É S