kulfoldi munkaero, munkaerohiany, munkaeropiac, munkavallalo
Fotó: Envato

Jönnek a fülöp-szigeteki, indonéz és ukrán munkavállalók

Work Force: a harmadik országbeli munkaerő kulcsfontosságú a magyar gazdasági növekedéshez

blank
blank

H I R D E T É S

A gazdasági növekedéshez kulcsfontosságú a harmadik országbeli munkaerő a Work Force HR szolgáltató szerint.

A munkaerő-kölcsönzéssel és munkaerő- közvetítéssel foglalkozó társaság közleménye szerint a fizikai területen fokozódó munkaerőhiány kezelése egyre nehezebb feladat, így a vállalatok igyekeznek minél több eszközt igénybe venni a probléma megoldásához.

A Work Force szervezésében nemrégiben állt munkába állt Veszprémben a Fülöp-szigetekről érkezett első csoport,

a 40 filippínó munkavállaló mindegyike forrasztó operátorként dolgozik majd

 – közölték, hozzátéve: arra számítanak, hogy a közeljövőben több mint 1000 további külföldi dolgozó érkezik a magyar munkaerőpiacra.

A társaság két évre szerződött harmadik országbelieket foglalkoztató partnereivel, ezt az időtartamot várhatóan meghosszabbítják majd azokkal, akiknél beválik az ázsiai munkavállalók foglalkoztatása.

Már majdnem bevételük fele külföldi munkavállalók közvetítésével realizálódik

A társaság tapasztalatai szerint a feldolgozóipar számít a legjobban a harmadik országbeli munkaerőre, de a szállodák és vendéglátóipari egységek, illetve szellemi munkaerőt foglalkoztató szolgáltató cégek is egyre nagyobb érdeklődést mutatnak.

A 100 százalékban magyar tulajdonú Work Force Kft. 2003 óta foglalkozik munkaerő-kölcsönzéssel és munkaerő-közvetítéssel, a társaság országszerte 8 irodával és 300 ügyféllel rendelkezik. A filippínók mellett indonéz és ukrán munkavállalók közvetítésével is foglalkoznak, ebből adódik a cég árbevételének mintegy 45 százaléka.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Work Force Kft. nettó árbevétele 2021-ben 10,292 milliárd forint volt, 2020-ban pedig 6,913 milliárd forintot tett ki. A társaság tavaly 380,318 millió forint nyereséggel zárt, míg egy évvel korábban 306,711 millió forinttal.

Forrás: MTI
Fotó: Envato

H I R D E T É S