munkaeropiac, vallalkozas, toborzas, uzlet
Pécsi Cégek Éjszakája 2022

Pécsi Cégek Éjszakája: munkáltatók és munkavállalók kötetlen találkozója

Több mint 20 belvárosi vendéglátóhely, 40 helyi vállalkozás és nagyon sok érdeklődő között zajlott az ismerkedés, kötetlen „szakmázás”, kapcsolatfejlesztés

blank
blank

H I R D E T É S

Jól időzítve, a nyári uborkaszezonra szervezte meg a 4B – Felelősséggel Baranyáért elnevezésű vállalkozói közösség a Pécsi Cégek Éjszakája elnevezésű rendezvényt. Azt tűzték ki célul, hogy a hétköznapok munkavállalóit, a céges partnereket közelebb hozzák egymáshoz.

A Baranya megye fejlődésében elkötelezett helyi vállalkozások mindezt ráadásul úgy tették, hogy a kötetlen, ha úgy tetszik, networking jellegű eseménnyel a pandémiában megtépázott és komoly munkaerőhiánnyal küszködő, helyi, jelen esetben pécsi, belvárosi vendéglátó vállalkozásokat is segítsék.

„Az eseményt a Múzeumok éjszakája ihlette, és ez jó példa arra, amikor a kulturális szférából merít ötleteket az üzleti – mondta a pécsma.hu-nak korábban az eseményről Pécs gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere. Ruzsa Csaba hozzátette, „az önkormányzat Gazdaságfejlesztési Főosztálya minden segítséget megadott a szervezőknek, hiszen az esemény egyszerre támogatja a helyi cégeket és a belvárosi vendéglátókat”.

blank

Az eseményre július 23-án került sor, és a több mint 20 belvárosi vendéglátóhelyen, 40 helyi vállalkozás és az érdeklődők között éjszakába nyúlóan zajlott az ismerkedés, kötetlen „szakmázás”, kapcsolatfejlesztés, amely a „Koccints a következő főnököddel” alcímet kapta. – A nyilvánvalóan értékesítési és üzletfejlesztési szempontokon túl nagyon fontos, hogy a mai nap az emberi kapcsolatokról is szól – ezt már Greguss Csaba, a Jobcapital cégvezetője mondta a megnyitón. Hozzátette, a megnyitó helyszíne, a pécsi Trezor Rendezvényház elnevezése is utal arra, hogy ezekre az értékekre vigyáznunk kell.

blank
„…a mai nap az emberi kapcsolatokról is szól” (Greguss Csaba cégvezető, Jobcapital)

Eisenbacher Csaba, társzervező köszöntőjében kiemelte, a felelősség, a bizalom, a nyitottság és a transzparencia a cégek számára létszükségletté vált a nehezebb időkben, és ezzel párhuzamosan a felelősségvállalásnak erősebbnek kell lennie közvetlen szakmai és emberi kapcsolatainkért is. – Mindent egybevetve, nagyot gurítottunk ma! – összegezte véleményét az esemény kapcsán.

– Egyesek inkább csapatépítőként fogják fel a dolgot, mások kifejezetten a toborzást tűzték ki célul. Számomra ez egy kísérlet, ami remélhetőleg jól fog alakulni, és ősszel megismétlődhet. Nem titkolt célom ezzel hagyományt teremteni – nyilatkozta a pécsma.hu-nak Eisenbacher Csaba.

Ezek a cégek vettek részt

Helixlab
Deutsche Telekom IT Solutions Hungary
Jobcapital
Investmentor Agency
BNI
Ferling
OTP Bank
Schneider Autóház
Körber Hungária
InnoTeq
Vannet
Contrall
Magnus Aircraft
Z Elektronika
Kontakt-Elektro
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Penthe Autóház
AutoPlan
Fix Autóház
Nyitrai Autóház
HR-Rent
Prohuman diákmunka
AquaCut
Harman
LAFARGE Királyegyházi Cementgyár
Amphenol
Pannon Hőerőmű Zrt.
BAT Pécsi Dohánygyár Kft.
EY Hungary
Lanoga
Acounto
Rovitex
Viessmann
Private Powder Products
Bean On Pécsi Kávé Pörkölő
Aldi International IT Services

blank
Fotó: Jobcapital

Vendéglátóhelyek, ahol a cégek megjelentek

19 – Bar & Shop
Made In Pécs Café
Trezor Rendezvényház
Cooltour Café
Glasgow Pub&café
Bazár
Eozin Corso
Főtér Bistro&bar
Nappali
Nana Bistro&bar
Lezser Bárkonyha
Filter Jegybár
Spot Bar&food
Azzurra Ristorante
Zsanér
Blöff Café
Snack
Pécsi Szalon Beer Bar
Pécsi Kávé
Király21 Beerhouse&grill
Blöff Bisztró
Palatinus

Forrás: Karrier Trend
Fotó: Jobcapital

H I R D E T É S