munkaltato, dij, munka, munkaeropiac
munkaltato, dij, munka, munkaeropiac

Megbízható Munkaadó címet kapott a METRO

blank
blank

H I R D E T É S

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésének keretében a kamara 22 tagvállalata vehette át a „Megbízható Munkaadó 2022/23“elismerő címet, köztük a METRO Kereskedelmi Kft. A díjjal olyan vállalatokat jutalmaznak, amelyek példaértékű és megbízható módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.

A 2017-ben életre hívott kezdeményezés célja, hogy felhívja a cégek figyelmét a jó munkahelyi feltételek fontosságára, munkavállaló-barát környezet megteremtésére ösztönözze a vállalatokat, és egyben erősítse a kitüntetett cégek munkaerőpiaci pozícióját jelenlegi és leendő munkavállalók számára – tájékoztatta portálunkat a Metro.

A win-win foglalkoztatás a cél

A Megbízható Munkaadó cím kézzelfogható eredménye employer branding törekvéseinknek. – fogalmazott a díjat átvevő Kaszás Helga, a magyarországi METRO áruházlánc HR igazgatója – Hiszünk benne, hogy vállalatot csak elégedett, motivált munkavállalók vihetnek sikerre, akik tudják, hogy az egyéni boldogulásuk a munkaadó érdeke is. A METRO átlátható pályaívet, bérezést, valamint cafeteria- és bónuszrendszert kínál, a munkaidő és a feladatkör kialakítása pedig alkalmazkodik az egyéni élethelyzetekhez. Felkészülünk a nehéz helyzetekre is: minden egyes munkavállalónkra baleset- és életbiztosítást kötünk, ami kiterjed a covid-fertőzésre is. Célunk, hogy az eddig elért eredményeket hosszú távon fenntartsuk, és a win-win foglalkoztatás további feltételeit megteremtsük – tette hozzá a humánerőforrás igazgató. 

A cégek két évre kapják meg az elismerést

Az idei díjazottakat a DUIHK éves taggyűlésén jelentették be, a kitüntető okleveleket pedig Sávos András a DUIHK elnöke és Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszter adták át.

A kitüntető cím odaítélése pályázati úton történik, melynek során a résztvevő cégeknek egy részletes kritériumrendszer alapján kell ismertetniük gyakorlati megoldásait, vállalati irányelveit, úgymint javadalmazás, szociális-jóléti juttatások, egészség és munkakörülmények, képzés és továbbképzés, fejlődési és karrierlehetőségek. A szakmai zsűri értékelése alapján idén 22 vállalat bemutatott anyagát bírálták el pozitívan, ezzel a következő két évben ők viselhetik a „Megbízható Munkaadó” címet. Nem véletlen, hogy a díj mindig csupán két évre szól, hiszen a cél az, hogy a vállalatok a fenntartható fejlődésre és a folyamatos törődésre legyenek ösztönözve a munkavállalók érdekében.

H I R D E T É S