pandemia-munkanelkuliseg-oecd
Férfi állást keres a számítógépén.

Visszaállt a pandémia előtti szintre a munkanélküliség

blank
blank

H I R D E T É S

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) államaiban januárban 5,3 százalékon stagnált a munkanélküliség, a ráta ezzel már a második egymást követő hónapban állt a 2020. februári, azaz a munkaerőpiacot negatívan befolyásoló koronavírus-járvány kezdete előtti szinten.

A párizsi székhelyű szervezet honlapjára felkerült adatok szerint januárban 50 ezerrel, 35 millió 869 ezerre csökkent a munkanélküliek száma, ami még 300 ezerrel meghaladja a járvány kezdete előttit.

A nők körében a munkanélküliség a decemberi 5,6 százalékról 5,5 százalékra csökkent, a férfiaknál 5,2 százalékon stagnált. A 15-24 év közöttiek esetében a mutató 11,2 százalékról 11,3 százalékra emelkedett, a 25 év felettiek körében nem változott decemberhez képest, 4,6 százalék maradt.

Az eurózónában januárban 6,8 százalékra csökkent a munkanélküliség az egy hónappal korábbi 7 százalékról, az Európai Unióban pedig 6,2 százalékra 6,3 százalékról.
Kanadában a munkanélküliség 6 százalékról 6,5 százalékra emelkedett, az Egyesült Államokban 3,9 százalékról 4 százalékra nőtt, Japánban pedig 2,7 százalékról 2,8 százalékra bővült.
Magyarországon januárban 3,8 százalékos munkanélküliséget mértek a decemberi 3,7 százalék után az OECD honlapján közölt táblázat szerint.

Forrás: MTI
Fotó: Envato

H I R D E T É S