blank

120 új munkahelyet teremtve közel 9 milliárdos fejlesztést indít a Flextronics Kft. Zalaegerszegen és Sárváron

blank
blank

H I R D E T É S

Az amerikai cég az európai és a közel-keleti régióban Magyarországon alkalmazza a legtöbb, 9 ezer munkavállalót, ezzel az ország első tíz legnagyobb munkaadója közé tartozik – a fejlesztéssel pedig nemcsak stabilabbá válik, de tovább is bővül a létszám.

Az amerikai vállalatok beruházási közössége a második legnagyobb az országban, mintegy 1700 cég 105 ezer magyarnak ad munkát, a 170 ezernél is több embert foglalkoztató autóipar pedig a magyar feldolgozóipar 30 százalékát adja.

A most induló, 8,9 milliárd forintos fejlesztéssel – melyhez a magyar állam több mint 3 és félmilliárdnyi támogatást nyújt – 120 új munkahelyet hoznak létre, ez 80 magasan képzett munkaerőt is jelent. Csúcstechnológiai autóipari terméket gyártanak majd, ami nemcsak adatokat fogad és dolgoz fel, de támogatja a negyedik szintű, csaknem teljesen autonóm járműveket is. A terméket Budapesten tervezték, Zalaegerszegen készül a prototípusa és 2023-tól indulhat el a tömeggyártása, vagyis a teljes folyamat Magyarországon zajlik.

Forrás: Napi.hu

#beruhazas #munkahelyteremtes #autoipar

H I R D E T É S