blank

4400 “betonbiztos” munkahely – elektromos autók gyártásába kezd a Mercedes Kecskeméten

blank
blank

H I R D E T É S

Jelentősen, újabb 50 milliárd forintos beruházással bővíti kecskeméti gyárát a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary, a fejlesztés keretében a vállalat megkezdi Magyarországon elsőként a tisztán elektromos meghajtású autók gyártását – jelentette be hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kecskeméti gyárból a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón.

Az 50 milliárd forint értékű beruházáshoz a magyar kormány 15 milliárd forint támogatást biztosít, a beruházással több mint 4400 munkahely jövője válik “betonbiztossá” – tette hozzá a miniszter.

blank

Hangsúlyozta: a világ egyik legnagyobb és legmodernebb autóipari vállalata döntött úgy, hogy óriási jelentőségű high-tech beruházást hoz Magyarországra, most amikor a világ autóipara “nem éppen az új beruházásokról szól”. A vállalat ehhez szükséges karosszériaüzemet épít, és megkezdi a kecskeméti gyár technológiai felkészítését a tisztán elektromos autók szériagyártására – ismertette.

Az új, tisztán elektromos meghajtású autó sorozatgyártása 2021 utolsó negyedévétől kezdődhet el. Az új modell világpremierje jövő tavasszal lesz.  Az idén márciusban bejelentett új présüzem pedig 2022-ben kezdi meg működését.

Fotó: Daimler AG

Forrás: MTI

#munkahely #beruhazas #autoipar

H I R D E T É S