védőruha

4,5 milliárd forintnyi védőruhát kap az egészségügy – 50 magyar varrodát is bevonnak

blank
blank

H I R D E T É S

A Masterplast Nyrt. 2021 szeptemberéig 4,464 milliárd forint összértékben szállít minőségi tanúsítvánnyal rendelkező védőruhát a magyar egészségügy részére – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A cég április 26-án szerződést kötött az operatív törzs felhatalmazása alapján eljáró Országos Kórházi Főigazgatósággal a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges védőoverálok beszállítására.

A hiányokkal terhelt alapanyag helyzetben a Mol-csoport szállítja a polipropilént, amelyből a Masterplast németországi üzemében kétrétegű-lélegző alaptextíliát gyárt, ezt követően közel 50 magyarországi varroda bevonásával készülnek majd a késztermékek – írták a közleményben.

A magyar tulajdonú társaság főprofilja az építőanyag-gyártás. A cég idén március végén jelentette be, hogy leányvállalata, a Masterplast Kft. egészségipari beruházást indít a társaság székhelyén, a Fejér megyei Sárszentmihályon, ahol egészségipari egyéni védőeszközök gyártásába kezd a magyar állam támogatásával. A beruházás összértéke 2,591 milliárd forint, aminek 20 százaléka saját forrás, 80 százaléka, vagyis 2,073 milliárd forint pedig vissza nem térítendő állami támogatás. Az új gyártókapacitás várhatóan 40 munkahelyet teremt, a termelés tervezett indítása szeptember vége.

A Masterplast a fejlesztés révén olyan egészségügyi késztermékek gyártására lesz képes, mint a védőoverál, az orvosi köpeny, a zsilipruha, a lábzsák, a fejvédő és az izolációs lepedők.

Az akkori tájékoztatás szerint a márciusban bejelentett projekt szorosan kapcsolódik a társaság tavaly decemberben indult egészségipari alapanyaggyártásra irányuló nagyberuházásához, és a két beruházás megvalósításával a társaság egészségipari gyártásfejlesztéseinek összértéke meghaladja a 12 milliárd forintot.

Forrás: MTI

#egeszsegipar #vedoruha #koronavirus #gazdasag

H I R D E T É S