blank

6 milliárd forint keretösszegű pályázat indul karbonmentes, villamosenergia-többlet innovatív tárolását elősegítő fejlesztésekre

blank
blank

H I R D E T É S

Az érdeklődők 1-3 milliárd forint közötti összeget igényelhetnek július 12-ig. A vissza nem térítendő támogatásból a projekt akár 75 százalékát is lehet fedezni, és előlegként az összeg akár 90 százaléka is felvehető.

Az NKFIH honlapja szerint a felhívásban olyan mintaprojekteket akarnak támogatni egyebek mellett, amelyek legalább 6 órás kitárolási idejükkel segíthetik a karbonmentes termelők, elsősorban a naperőművek integrálását a villamosenergia-rendszerbe, valamint amelyek használhatóak elektromos gépjárművek töltésének támogatására. Továbbá olyan fejlesztéseket is várnak, amelyek Magyarországon eddig nem alkalmazott innovatív technológiát, módszereket és eljárásokat alkalmaznak.

A benyújtott projekteket anonim szakértők bírálják el, ezt követően pedig az értékelő bizottság rangsorolja és értékeli a támogatási kérelmeket. Az egyes projektek támogathatóságáról az ITM dönt, a bizottság javaslata alapján.

A pályázati feltételek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) hivatalos honlapján, a http://nkfih.gov.hu oldalon találhatóak. A támogatási kérelmet a www.palyazat.gov.hu oldalon keresztül lehet benyújtani.

Forrás: MTI

#pályázat #fejlesztes #tamogatas #innovacio #fenntarthatosag #kornyezetvedelem

H I R D E T É S