nolato

7,7 milliárd forintból bővül Mosonmagyaróváron a Nolato

blank
blank

H I R D E T É S

Bővíti gyárát a Nolato Kft. Mosonmagyaróváron 7,7 milliárd forintból, a beruházáshoz a magyar kormány 1,5 milliárd forintos támogatást biztosít – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter ismertette, hogy a higiéniai és egészségügyi termékek gyártásával foglalkozó vállalat beruházásával 574 ember munkahelye válik hosszú távon biztossá, és 30 új munkahely jön létre. A társaság nagy számban foglalkoztat megváltozott munkaképességű embereket.

A vállalat 8 ezer négyzetméterrel növeli gyártási és raktározási területét, és a kapacitásbővítés részben a már előállított termékek mennyiségének növelésével, részben új termékek gyártásának bevezetésével jár majd – tette hozzá.

A mosonmagyaróvári gyár a cégcsoport legnagyobb Kínán kívüli gyártóhelyszíne, ahonnan az egész világba exportálják a higiéniai és egészségügyi eszközöket.

Szijjártó Péter rámutatott: tavaly tavasz óta mindenki tudja, hogy a világjárvánnyal szembeni egészségügyi védekezés sikeréhez eszközökre van szükség, maszkra, lélegeztetőgépre, oltóanyagra, de mindezek mellett vannak egyebek is, például professzionális felhasználású szappan- és fertőtlenítőadagolók, vagy a laboratóriumi elemzéshez szükséges eszközök, amelyeket a Nolato gyárt.

A cég 2020-ban kapacitásaik száz százalékos kihasználtsága mellett sem mindig tudta kielégíteni az igényeket – mondta Meleg Norbert, a cég vezérigazgató-helyettese.

Fotó: szigetkozexpo.hu

Forrás: MTI

#beruhazas #munkahely #egeszsegugy #tamogatas

H I R D E T É S