blank

800 milliót költ itthon a McDonalds a műanyagok kivonására

blank
blank

H I R D E T É S

A McDonald’s azt vállalta, hogy 2021 végéig erdőgazdálkodásból származó fa, papír, vagy rost alapanyagú eszközökkel váltja ki itthon az egyszer használatos műanyag csomagolókat, ahol az élelmiszerbiztonsági szabályok és a technológia ezt megengedik. Ezzel évente csaknem 200 tonna műanyag tűnik el.

Ahogy arról a munkaeropiac.hu is beszámolt – július 1-jétől kormányrendelet tiltja az egyszer használatos, valamint egyes egyéb műanyag termékek forgalomba hozatalát. A McDonalds már júniustól a műanyag szívószálakat és az evőeszközöket cserélik le fokozatosan, ez egy évre vetítve csaknem 46 millió szívószál, több mint 11 millió kanál, 2 millió villa és kés cseréjét jelenti környezetbarát anyagból készült eszközre – írja a novekedes.hu

További több millió darabbal csökken a műanyag eszközök felhasználása azzal, hogy lecserélik az italos poharak műanyag fedőit, szeptembertől pedig a műanyag poharakat is. A váltás végeztével a csomagolások 99 százaléka megújuló, újrahasznosított, vagy fenntartható forrásból fog származni.

A McDonald’s globális vállalata 2019 novemberében jelentette be a hulladékcsökkentési programot az európai piacokon. Magyarországon az étteremlánc a hulladékot már több mint 20 éve szelektíven gyűjti, és csaknem 80 százalékban újrahasznosítja, ami tavaly csaknem 3,4 ezer tonnát tett ki – közölték. A magyarországi McDonald’s 94 éttermet működtet.

#fenntarthatosag kornyezetvedelem #mcdonalds

H I R D E T É S