blank

A Babaváró hitel és a munkanélküliség

blank
blank

H I R D E T É S

A járvány idején nem ritka jelenség, hogy állások szűnnek meg, és új munka után kell nézni. A kisgyermekes családok számára a piacon lévő hitelek gyakran tűnnek jó átmeneti megoldásnak a pénzügyek rendezésére, de vajon mihez juthatnak hozzá, ha egy ideig munkanélküliek voltak, és nem tudnak felmutatni folyamatos jogviszonyt? Információk a bankmonitor.hu alapján.

Babaváró hitel feltétele a minimálisan 3 év folyamatos TB jogviszony megléte legalább az egyik igénylő részéről. Fontos azonban tudni, hogy az igénylést megelőző 180 napra szigorúbb szabályok érvényesek, ezen időszakban mindenképpen munkaviszonyból, vállalkozói múltból származó TB jogviszony szükséges.

Fontos kitétel az is, hogy az igénylő nem állhat már próbaidő alatt, hiszen ezen időszakban mind a munkavállaló, mind a munkáltató bármikor, indoklás nélkül visszakozhat. A bankok számára előny az is, ha határozatlan idejű munkaszerződéssel bír az igénylő.

Az igényelhető összeg mértéke az igazolt jövedelemtől függ. A jogszabály szerint az 500 ezer forint nettó jövedelem alatt legfeljebb a jövedelem fele fordítható hiteltörlesztésre, míg félmilliót elérő bevétel esetén 60% a plafon. A bankok egyedileg bírálják el a kérelmeket.

Forrás: bankmonitor.hu

#hitel #munkanelkuli #csaladtamogatas #babavarohitel #munkaszerzodes #TB #jovedelem #allas

H I R D E T É S