blank

A cégek és a munkavállalók sem számítanak nagy változásra jövőre

blank
blank

H I R D E T É S

A Profession.hu adatai szerint 2019-ben még egyértelműen optimista hangulat volt érzékelhető a cégeknél, a foglalkoztatást és a gazdasági helyzetüket tekintve is. Az idén jelentősen többen vannak, akik a jelenlegi helyzetben változatlanságot vizionálnak 2021-re, és bár saját helyzetüket inkább jobbnak, ám versenytársaikét rosszabbnak gondolják.

A cégek jelenleg rosszabb gazdasági helyzetet érzékelnek, és növekedésre kevésbé számítanak. A 100 embernél többet foglalkoztató cégek többsége viszont optimistán tekint 2021-re.

Az év végi felmérésük alapján a hazai dolgozók szerint még nem történik érdemi változás a munkavégzésben 2021-ben. Akik szerint viszont igen, azok úgy vélik, 2021-ben jellemző lesz az önállóbb és rugalmasabb munkavégzés, de alacsonyabbak lehetnek a fizetések és az egyéb dolgozói juttatások is.

Egyes cégek a munkaerőpiac átalakulásában a növekedés lehetőségét látták meg, ugyanis most a korábbiaknál több munkavállaló érhető el.

A jövő évi fizetésekkel kapcsolatban a hazai munkavállalók 6 százaléka növekedést, 37 százalékuk csökkenést, 44 százalékuk stagnálást vár. Az egyéb juttatások a dolgozók 38 százaléka szerint nem változnak, míg 5 százalékuk úgy gondolja, hogy növekednek, 40 százalékuk pedig, hogy csökkenni fognak kisebb-nagyobb mértékben.

#allas #munkaeropiac #fizetes #foglalkoztatas

H I R D E T É S