blank

A családbarát vállalatok dolgozói lojálisabbak a céghez és elhivatottabbak

blank
blank

H I R D E T É S

A családbarát vállalatok versenyképesebben, hatékonyabban tudnak működni, mert dolgozóik lojálisabbak a céghez és munkájukat elhivatottan végzik – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom eseményén beszélt arról is, hogy a koronavírus-járvány idején sok vállalat ismerte fel a rugalmas munkabeosztásban rejlő lehetőségeket, ami figyelembe tudja venni a családi változásokat, kihívásokat, nehézségeket is.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy egy családban mindig adódnak olyan helyzetek, amelyek “rugalmas megoldásokért kiáltanak”. Szerinte a családosok is szívesebben járnak be olyan munkahelyre, ahol ezt tekintetbe veszik, ahol igyekeznek közösen megoldást találni a problémákra.

A koronavírus-járvány rendkívüli időket hozott, ebben a helyzetben kell biztosítani az ország, a gazdaság, a vállalatok működését, a családok életét – mondta, majd hozzátette: állami támogatással segítik a munkaadókat, hogy a jövőben rugalmasabban működhessenek.

Skrabski Fruzsina, a mozgalom vezetője azt mondta, a családbarát módon működő munkahelyek jobban tudnak alkalmazkodni az új helyzetekhez, mert itt nagyobb a bizalom, és így a vezetésnek nem a munkatársak ellenőrzésére kell figyelniük, a munkavállalók pedig extrém körülmények között is tudnak teljesíteni.

Arról beszélt, a családbarát vállalati kultúrát gyakorló cégekben külön figyelmet fordítanak arra, hogy a nehéz időszak ne a szorongást, hanem a kreativitást növelje.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

#csaladbaratmunkahely #vallalatikultura #versenykepesseg #munkabeosztas

H I R D E T É S