blank

A fenntarthatóság a központi témája a Természettel – Fenntarthatósági Expó idei, budapesti rendezvényének

blank
blank

H I R D E T É S

Idén november 29. és december 5. között, a Hungexpón rendezik meg a visegrádi országok közös fenntarthatósági rendezvényét, amely a jövő hétköznapjait és üzleti életét formálni képes innovatív és fenntartható technológiákat mutat be a nagyközönség számára – hangzott el a rendezvény sajtótájékoztatóján

Azt, hogy a fenntarthatóság ma már nemcsak kihívás, hanem üzleti lehetőség is, jól mutatja, hogy Európában az intézményi befektetők 92 százaléka köti üzleti döntéseit a fenntarthatósági irányelvekhez. Mindezt alátámasztja, hogy a zöld kötvények kibocsátása a 2012. évi 2,6 milliárd dollárról 2018-ban 167,6 milliárd dollárra nőtt.

Ugyanezt demonstrálja, hogy egy, a Planet Budapest 2021 megbízásából készült kutatás szerint a magyarok 43 százaléka lenne hajlandó többet költeni környezetbarát termékekre.

Figyelemre méltóak a globális számok is: a fenntarthatósági fordulat 2030-ig világszerte 24 millió új munkahelyet teremthet. A várakozások szerint többek között olyan területek szereznek fontos szerepet a jövő gazdaságában, mint a szén-dioxid-lábnyom csökkentésére irányuló technológiák, a fenntartható városok fejlesztését segítő megoldások, vagy éppen a víztisztítással kapcsolatos eljárások.

A fenntarthatóságnak ma már jelentős a makrogazdasági súlya Magyarországon is, ezt mutatja, hogy csak a környezetvédelmi ráfordítások értéke – a vállalatok, a háztartások és az állami intézmények költéseit összeadva – hazánkban meghaladja az évi 735 milliárd forintot, illetve a környezetvédelmi iparban dolgozók száma már eléri a 42 ezer főt.

A szakkiállítás célzottan támogatja az üzleti kapcsolatok építését, segítve ezzel a hazai és nemzetközi együttműködéseket.

A kiállítói regisztráció már elindult, a részvételt fontolgató vállalkozásoknak érdemes mielőbb jelezni jelentkezési szándékukat https://planetbudapest.hu/jelentkezes  

Forrás: MTI

#fenntarthatosag #kornyezetvedelem #innovacio #expo

H I R D E T É S