blank

A hétvégéig még ingyenes a parkolás ?!

blank
blank

H I R D E T É S

Bár keddtől a kormányrendelet szerint ismét fizetnünk kell a parkolásért, az önkormányzatok ezen a héten még nem büntetnek – írja az Infostart.

A járványügyi veszélyhelyzet keretében – az egyéni közlekedés támogatásaként – tavaly kétszer is bevezette a kormány az ingyenes parkolást – utoljára novembertől. A pénteki kormányrendelet alapján ennek mától vége, viszont az önkormányzatok a hétvégéig még elnézőek és inkább a figyelem-felhívásra teszik a hangsúlyt, de a pár napos türelmi időnek köszönhetően azoknak az autósoknak is van idejűk intézkedni, akik az elmúlt hónapokban ezt nem tették meg az idei parkolási engedélyükkel kapcsolatban.

Magyar Autóklub állásfoglalása alapján az is kiderült, hogy akit kár ért azért, mert éves díjat fizet parkoltatásáért, kártérítés illethet meg, de helyenként változhat, hogy a pénzvisszafizetés vagy a bérlet-meghosszabbítás-e a járható út, esetleg lehet-e választani a kettő közül.

Az egyik budapesti önkormányzat már jelezte, inkább fizet, mint adminisztrál, de aki nem ragaszkodik a pénzéhez, annak természetesen meghosszabbítják a jogosultságot, egy másik kerületben ezen a héten már figyelmeztetik az autósokat, hogy vége az ingyen parkolásnak, Zalaegerszegen viszont helyi rendeletet hoztak arról, hogy május 31. az ingyen parkolás jogszabályi lejárta.

#jarvany #ujranyitas #parkolas

H I R D E T É S