blank

A hónap végéig igényelhető az ágazati bértámogatás

blank
blank

H I R D E T É S

Visszamenőleg, akár tavaly novemberig beadhatják a pályázati kérelmet a munkahelyek megtartását szolgáló állami segítségre a nehéz helyzetbe került szektorok vállalkozásai – hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

Bodó Sándor elmondta: az ágazati bértámogatás keretében a bérek 50 százaléka, maximum 251 100 forint kapható. Az államtitkár kiemelte, hogy még érvényben van a kutatás-fejlesztés-innováció területén dolgozók után igényelhető támogatási forma is.

Az államtitkár szerint a magasan képzett kutató mérnökök munkahelyét közvetlenül talán nem fenyegette veszély, de indirekt módon igen, mert azt tapasztalták, hogy a külföldi cégek részéről erőteljes a csábítás. Ezeket a jól felkészült szakembereket itthon kell tartani a magyar cégeknél, ezért a kutatás-fejlesztés-innováció területén dolgozók esetében három hónapig, havi 320 ezer forintot biztosítanak. (A KFI bértámogatási program pályázati feltételeiről lapunk korábbi írásában olvashattak)

A vállalkozások munkahelyeket teremtő támogatást is igényelhetnek. A legnehezebb helyzetben lévők, a 25 év alatti és az alacsony iskolai végzettségű munkavállalók alkalmazása esetén öt hónapig, havi 100 ezer forintos támogatás igényelhető. Hozzátette: eddig mintegy 460 ezren kaptak direkt támogatást.

Forrás: MTI

#bertamogatas #foglalkoztatas #ujranyitas

H I R D E T É S