blank

A kormány szerint a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók tesztelése indokolt

blank
blank

H I R D E T É S

A kormány most azt látta indokoltnak, hogy a pedagógusokat és az egészségügyi dolgozókat teszteljék rendszeresen – ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszolta a parlamentben az egyik ellenzéki kérdésre, hogy miért nincs országos, tömeges tesztelés.

Tesztelés tekintetében az uniós listán “az utolsó helyek egyikén kullogunk”, a halálozásokat tekintve pedig az utolsó két hetet tekintve dobogósak vagyunk – állította Burány Sándor, a Párbeszéd képviselője. Az azonnali kérdések órájában Burány Sándor országos, ingyenes tömeges tesztelést követelt, valamint kiemelte, hogy a kormány bár döntött az óvónők, pedagógusok, egészségügyi dolgozók teszteléséről, de a szociális munkások népes tömegét nem tesztelik.

A kormány azt látta indokoltnak, hogy az egészségügyi dolgozókat és a pedagógusokat teszteljék rendszeresen. – válaszolta Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy elsősorban nem a teszt az, ami a fertőzés, a folyamatok lassításához vezethet, hanem a vakcina. Mindannyian a vakcinára várunk – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, és hozzátette, az EU-s adatok szerint az elhalálozások esetében az uniós átlag felénél van Magyarország.

Forrás: atv.hu

#vakcina #tesztelés #jarvany #pedagogusok #egeszsegugyidolgozok #szocialismunkasok

H I R D E T É S