blank

A magyar lakosság felének számít a környezetvédelem mikor építkezésbe, felújításba kezd

blank
blank

H I R D E T É S

Az újHÁZ Centrum legfrissebb, reprezentatív felméréséből kiderült, hogy a válaszadók több mint háromnegyede a fenntartható építési megoldások telepítését jóval költségesebbnek tartja a hagyományos technológiák alkalmazásánál, 54 százalékuk azonban úgy véli, hogy ezek a befektetések megtérülnek.

A kérdőívet kitöltők fele hallott már a fenntartható építőanyagokra és energetikai rendszerekre lehívható pénzügyi támogatásokról. A környezetbarát energetikai megoldások közül a napelem, a korszerű hőszigetelés és a napkollektor a legismertebb, ugyanakkor a válaszadók csaknem egyharmada a legköltségesebbnek a napelemet tartja a fenntartható megoldások közül, ezt követi a hőszivattyú 19 százalékkal és a napkollektor 18 százalékkal.

A cég tapasztalatai szerint az építőipar jövőjét az állam beavatkozása mellett, a fenntarthatóság határozza meg, ezért ebben a témakörben kifejezetten fontos a lakosság edukálása. A környezettudatos technológiák és alapanyagok ára azonban magasabb az átlagnál, ezért a vásárlókat a kereskedésekben dolgozók nehezebben tudják motiválni ezek kiválasztására.

A cég vezérigazgatója elmondta, a piacon elérhető fenntartható technológiák és építőanyagok körültekintő megválasztása nemcsak környezetvédelmi, de gazdasági szempontból is kiemelten fontos. Amellett, hogy számos állami támogatás is elérhető azoknak, akik környezetbarát megoldásokban gondolkodnak, döntő érv lehet, hogy ezek növelik az ingatlan értékét, csökkentik az épület üzemeltetési költségeit és javítják a lakók életminőségét.

Forrás: MTI

#fenntarthatosag #tamogatas #technologia #napelem #epitoipar

H I R D E T É S