blank

A magyarok háromnegyede szívesen fogadna külföldi cserediákot

blank
blank

H I R D E T É S

Az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány több száz ember megkérdezésével végzett online kérdőíves felmérése szerint 100-ból 78 magyar fogadna be otthonába 3-12 hónapra egy külföldi, középiskolás cserediákot.

A megkérdezettek 23,3 százalékát leginkább az motiválná, hogy megismerhesse a diák kultúráját, míg 22 százalékuk elsősorban nyelvtanulási céllal adna otthont egy külföldi középiskolásnak. A válaszadók 16 százaléka így szeretné megismertetni saját gyerekét a cserediákléttel, 3,1 százaléka pedig ezzel segítené gyermeke pályaválasztását.

A kutatásból kiderült az is, hogy a válaszadók több mint felének mindegy, melyik földrészről érkezne a diák, 16,6 százalékuk viszont leginkább egy európait látna szívesen az otthonában,22,3 százalékuk szerint a család toleranciáját növeli legnagyobb mértékben a cserediák jelenléte.

Augusztus végéig 15 országból 85 cserediák érkezik az országba a következő tanévre az alapítvány szervezésében, közülük mintegy 25 külföldi középiskolás számára keres még fogadócsaládokat az ország egész területéről a szervezet – erről a www.afs.hu/diakfogadas oldalon találhatnak információkat. Az önkéntes családoknak az AFS támogatást nyújt, amely a diák utazási költségeit, iskolai étkezését, betegség- és balesetbiztosítását és gyógyszereit is fedezi.

Fotó: Envato

Forrás MTI

#cserediak #afs #nyelvtanulas

H I R D E T É S