Young technician repairing or changing printhead while fixing its details

A megújult szakképzésben nőttek a bérek, és ösztöndíjjal is motiválnak

blank
blank

H I R D E T É S

A megújult szakképzésben korszerű elméleti és gyakorlati tudást kapnak a fiatalok, a naprakész ismereteket pedig az adott szakma legjobbjai segítik nekik elsajátítani – írta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a közösségi oldalán.

A saját területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket is arra ösztönözik, hogy vegyenek részt a felnövekvő nemzedék képzésében, ezért is emelték meg a szakképzésben oktatók – mintegy 32 ezer ember – fizetését átlagosan mintegy 30 százalékkal, emellett pedig a diákoknak is bért, vagy ösztöndíjat biztosítanak – emelte ki Schanda Tamás.

Mindenki, aki a megújult szakképzést választja kap ösztöndíjat vagy bért. Az alapjuttatás mellett plusz pénzzel honorálják a kiemelkedő teljesítményeket, illetve anyagilag is segítik a nehézebb helyzetű családból származókat. Kiemelt bért biztosítanak az oktatóknak, akár a közismereti tárgyat tanítóknak, akár az adott szakma minden részletét ismerő óraadóknak. Átlagosan 30 százalékos béremelést kaptak a szakképzésben oktatók 2020-ban.

#szakkepzes #ber #palyavalasztas #karrier

H I R D E T É S