blank

A mentősöknél is probléma a fertőzöttség

blank
blank

H I R D E T É S

Van olyan mentőállomás, ahol majdnem mindenki fertőzött. A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke szerint drámai a helyzet, az Országos Mentőszolgálat szerint barátságosabb az általános kép.

2020 márciusától napjainkig az Országos Mentőszolgálat állományának 1,5 százalékának volt pozitív a koronavírustesztje. Nagy részük már túl van a fertőzésen – tájékoztatta a 24.hu-t a mentőszolgálat sajtóosztálya.

A hivatalos álláspont szerint az OMSZ a járvány kezdete óta szigorú eljárásrendek alapján végzi tevékenységét annak érdekében, hogy dolgozóikat és a betegeket is a lehető legnagyobb mértékben megvédje a fertőződéstől. Ugyanakkor a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége szerint egyre több mentős lesz koronavírusos, sokan maguk is tesztre várnak. Állítása szerint van olyan állomás, ahol majdnem mindenki elkapta a fertőzést. – írja a portál.

A szakszervezet szerint a probléma éppen az, hogy a mentőknek egyszerre kell végezniük a tesztelések nagy részét, miközben elsődleges feladatuk a mentés.

Forrás: 24.hu

#koronavirus #mentosok #teszteles #fertozottseg

H I R D E T É S