blank

A MOK kéri Ádert, ne írja alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt

blank
blank

H I R D E T É S

A Magyar Orvosok Szövetsége levélben kéri Áder Jánost, hogy ne írja alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt. A szakszervezet szerint a jogszabály óriási visszalépést jelent a munkavállalói jogok és a jogbiztonság érvényesülése szempontjából Magyarországon.

A MOSZ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, levelükben kifejtik, hogy az orvosi béremeléshez és a hálapénz visszaszorításához nem volt szükség új jogállási törvényre, mert ezeket a kérdéseket lehetett volna rendezni a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényben, valamint a munka törvénykönyvében és a büntető törvénykönyvben.

Kiemelték: a kormány úgy terjesztette be a törvényjavaslatot, hogy nem tartotta be a jogalkotásról szóló törvényt. Álláspontjuk szerint a kedden elfogadott jogszabály több nemzetközi egyezményt sért, és jogbizonytalanságot kelt mintegy százezer egészségügyi és egészségügyben dolgozó körében.

A törvény – azzal, hogy lehetővé teszi a kormánynak a munkavállalók alapvető jogainak és kötelezettségeinek rendeleti szabályozását – óriási visszalépést jelent a munkavállalói jogok és a jogbiztonság érvényesülése szempontjából Magyarországon. – hangoztatta a MOSZ.

Forrás: MTI

#torvenyhozas #egeszsegugy #munkavallalok #jog #beremeles #jogviszony

H I R D E T É S