blank

A napokban érkezik a májusi bérkompenzáció

blank
blank

H I R D E T É S

Idén már 30 ezernél több nehéz helyzetbe került vállalkozás kapott bértámogatást 176 ezer munkavállalója megtartásához. Az ágazati bértámogatási programban a támogatott munkavállaló bérének felét térítik meg a mindenkori minimálbér másfélszereséig. Az állam a járulékokat is elengedi, így a munkabér mintegy kétharmadát fedezi.

A kormány előzőleg a március elején életbe lépett veszélyhelyzeti intézkedések miatt bezárásra kényszerült szektorokra is kiterjesztette a támogatást. A kibővített körből 50 ezer dolgozóra igényeltek állami hozzájárulást, a legnagyobb számban a ruházati kiskereskedelemből.

A gazdaság fokozatos újraindításával a kedvezményezettek ismét a korábbi szabályozás szerint élhetnek a lehetőséggel. Az ágazati bértámogatást így májusra alapvetően a turizmus-vendéglátásban és a szabadidős szolgáltatásokban tevékenykedők igényelhetik. Aki eddig is kapta, annak semmit nem kell tennie, automatikusan utalják számára az újabb összegeket is.

A támogatást igénylők közel háromnegyede a vendéglátásban és szálláshely-szolgáltatásban dolgozik. A támogatott cégek 94 százaléka mikro-, kis- vagy középvállalkozás. A legtöbb munkavállaló a fővárosban, Pest, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyékben sikerült megtartani.

Forrás: Piac és profit

#bertamogatas #jarvany #ujranyitas

H I R D E T É S