blank

A Paks II. programhoz képeznek nukleáris ipari szakembereket Pécsett

blank
blank

H I R D E T É S

Egyre nő a kereslet az olyan szakemberek iránt, akik a nukleáris iparban szeretnének elhelyezkedni. A közeljövőben Pakson két új atomerőműblokk épül, amelyek a majdan leállítandó jelenlegi egységek pótlására lesznek hivatottak. Az új atomerőmű működtetéshez több száz nukleáris szakember munkájára lesz szükség. Ezért a Paks II. programhoz kapcsolódóan a PTE Műszaki és Informatikai Kara „Atomerőművi üzemeltetési szakmérnök” és „Atomerőművi üzemeltetési szakember” szakirányú továbbképzéseket indított. A végzett szakmérnökök, szakemberek a felépülő új atomerőműben az atomerőművi technológiai folyamatok üzemeltetése során fellépő feladatokat végezhetik el, de a karon megszerzett ismeretek a nukleáris ipar számos területén hasznosíthatók.

A szakemberképzésre alap- vagy mesterképzésen szerzett fizikus vagy vegyész oklevéllel rendelkezőket is várnak

A szakirányú továbbképzések célja olyan szakmérnökök, szakemberek képzése, akik alapszintű ismeretekkel rendelkeznek az atomerőmű technológiai folyamatairól (reaktortechnológia, gépészeti technológiák, vízelőkészítés, villamos technológiák, irányítástechnika, környezet- és sugárvédelem), átlátják az atomerőmű fő technológiai rendszereit, az üzemeltetés folyamatát, tisztában vannak a nukleáris biztonság alapjaival és az atomerőmű biztonságos működtetésével. A szakmérnökképzésre többféle, alapképzésben megszerzett mérnöki diplomával (pl. anyag-, energetikai-, gépész-, mechatronikai-, vegyész-, környezet-, villamosmérnöki, mérnökinformatikus), illetve mesterképzési szakok elvégzése után (pl. anyag-, energetikai-, gépész-, ipari terméktervező-, mechatronikai-, vegyész-, környezet-, villamosmérnöki, gépészeti modellezés, mérnökinformatikus) lehet jelentkezni.

A Paks II. Zrt. több száz felsőfokú végzettségű műszaki szakember felvételét tervezi

A társaság tapasztalt és fiatal mérnököket egyaránt vár soraiba. A végzett szakmérnökök, szakemberek – az erőműspecifikus ismeretek elsajátítása után – a felépülő új atomerőműben alkalmasak lesznek az atomerőművi technológiai folyamatok üzemeltetése során fellépő egyszerűbb feladatok megoldására, az atomerőmű üzemeltetéséhez kapcsolódó egyszerűbb, vezetési, irányítási, szervezési és hatósági feladatok ellátására és felkészültek lesznek az egész életen át tartó tanulásra, ismereteik bővítésére. A képzéseken szerzett ismeretek – tágabb értelemben – a nukleáris ipar számos területén hasznosíthatók.” – hangsúlyozza Dolgosné dr. Kovács Anita tanszékvezető.

A PTE Műszaki és Informatikai Karán 2021 februárjában újra induló két féléves, levelező tagozatú képzések a Paks II. Zrt. támogatásával – az első évfolyamhoz hasonlóan – adott létszámig térítésmentesen végezhetők el. A képzésre a jelentkezések folyamatosan beadhatók, a jelentkezési határidő 2021. január 20.

Fotó: www.arpadkurucz.com

#pte #felsooktatas #mernokkepzes #karrier #palyavalasztas #allas #nuklearisipar

H I R D E T É S