blank

A Pedagógusok Szakszervezete üdvözli, hogy kifizetik a felvételiztető tanárok munkáját

blank
blank

H I R D E T É S

A Pedagógusok Szakszervezete üdvözli, hogy a Klebelsberg Központtal folytatott hosszas tárgyalásai eredményeként kifizetik a középiskolai felvételiben közreműködő tanárok szombati munkáját.

A szakszervezet az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében rámutatott: jogos elvárás volt korábban is, hogy az elvégzett hétvégi munkájukért kapják meg a juttatást a tanárok, de eddig ezt nem sikerült kiharcolni, ám a koronavírus-járványban megtalálták rá a fedezetet.

A PSZ ugyanakkor elvárja – folytatták -, hogy ne kelljen minden tanévben harcolni a jogos díjazásért, ezért határozottan kéri a kormányt: miként az érettségiztető pedagógusok esetében, a középiskolai felvételikben közreműködő tanárok, teszteket javító pedagógusok munkáját is fizessék ki minden évben, jogszabályban rögzített módon.

A szakszervezet reményét fejezte ki, hogy a Klebelsberg Központ, illetve a tankerületek példáját a szakképző intézmények felvételiztető oktatói esetében a szakképzési centrumok is követik.

A tesztet kitöltő diákok, az oktatásban dolgozók egészségének védelme kiemelten fontos a január 23-ai felvételin és a kijelölt pótnapokon is – hangsúlyozták, hozzátéve: a további esetleges fertőzések megakadályozására minden járványügyi előírás szigorú betartását kéri a vizsgaszervezőktől a Pedagógusok Szakszervezete.

Forrás: MTI

#pdsz #oktatas #pedagogusok #juttatas #koronavirus

H I R D E T É S