blank

A társasági minimumadóról is beszélt Orbán Viktor

blank
blank

H I R D E T É S

Még mindig kevés a beoltott, ne hitelfelvevők, hanem hitelnyújtónk legyünk, a társasági minimumadó bevezetése ellentétes a magyar gazdaság érdekeivel – ezekről is beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

Oltás tekintetében előnyben járunk az uniós átlaghoz képest – akiket már beoltottak, szabadon mehetnek meccsekre, nyaralni, de aggasztó, hogy 3 millióan még mindig tartózkodnak az oltástól. Jelenlegi tudásunk szerint a hazai vakcinák mindegyike megvédi az embereket a mutáns vírusoktól – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A költségvetési hiány nulla legyen vagy többletes, csakúgy mint az államadósság, de ez a következő egy-két évben nem lehetséges, a válság sok embert megtépázott. „ Most nem tartalékolni kell, az a cél, hogy visszaerősítsük az országot és a családokat is” – fogalmazott a miniszterelnök.

Magyarországnak az az érdeke, hogy ne fogadjon el kívülről rákényszerített szabályokat” – hangsúlyozta Orbán Viktor a tervezett a globális minimális társasági adóval kapcsolatban. Szerinte mi abból élünk, hogy a világ más részeinél olcsóbban, gyorsabban, rugalmasabban és megbízhatóan termelünk. „ A mostani adórendszer megváltoztatása az életszínvonal romlásához fog vezetni” – hangsúlyozta.

#orban #ado #jarvany #allamadossag

H I R D E T É S