blank

A vállalkozásokat segíti a megújult Széchenyi-kártya

blank
blank

H I R D E T É S

Júliustól indul a vállalkozásokat segítő Széchenyi-kártya újraindítási program – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A következő másfél évben összesen 587 milliárd forint értékben hirdetnek pályázatokat, és az önrész előteremtése valamint a fejlesztések megvalósulása érdekében megújulnak a Széchenyi-kártya program államilag támogatott, kedvező kamatozású hiteltermékei is. A programban gyakorlatilag felső korlát nélkül áll rendelkezésre forrás, és az igény becslések szerint akár 2000 milliárd forint is

A kormány a Széchenyi-kártya újraindítási programban a vállalkozásokat 7 féle finanszírozási konstrukcióval segíti, a részleteket ezekről a  megújult vállalkozói információs portálon, a Vali-n lehet megtalálni.

A program újonnan bevezetett konstrukcióihoz kamattámogatást, kezelési költség támogatást, kezességi díjtámogatást és a Széchenyi turisztikai kártya újraindítási program keretében költségtámogatást is biztosítanak. A termékek nettó kamata így 1 százalék alatt marad. A hiteldöntések meghozatalára – amennyiben minden dokumentáció hiánytalanul rendelkezésre áll – a pénzügyi intézményeknek legfeljebb 30 nap, illetve beruházási típusú hitelek és a lízingkonstrukció esetén legfeljebb 60 nap áll rendelkezésükre.

Forrás: MTI

#vallalkozas #tamogatas #hitel #ujrainditas

H I R D E T É S