blank

Adóemelési stopot rendel el a kormány az önkormányzatoknál

blank
blank

H I R D E T É S

A kormány megtiltja az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben megemeljék a helyi és a települési adókat, új adót vezessenek be, illetve eltöröljék az eddigi adókedvezményeket.

A Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányrendelet rögzíti, hogy a helyi és a települési adó mértékét nem lehet megemelni jövőre. Az adókedvezmények és az adómentességek sem korlátozhatóak vagy szűkíthetőek, azokat ugyanis 2021-ben is biztosítani kell. A települési önkormányzatok jövőre nem vezethetnek be új települési adót se – írják a közleményben.

Az adókedvezmények és az adómentességek sem korlátozhatóak vagy szűkíthetőek, azokat ugyanis 2021-ben is biztosítani kell.

A keddi Magyar Közlönyben megjelent rendelet biztosítja a lakosság, a családok és a vállalkozások védelmét, jövőre ugyanis adóemelésekkel, megszorításokkal egyetlen önkormányzat se sújthatja őket – mutatnak rá a közleményben.

Korábban az iparűzési adó elengedésére és az önkormányzati hatáskörbe tartozó többi adónem befagyasztására tett javaslatot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Fideszes városvezetők is elutasították és nem vették komolyan Parragh ötletét. A 3200 magyar önkormányzat mindegyikét megoldhatatlan helyzetbe hozná, ha felfüggesztenék a cégek iparűzési adó befizetési kötelezettségét. – mondják.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

#ado #onkormanyzat #gazdasag #vallalkozas

H I R D E T É S