blank

Akár 250 ezer forint adókedvezményt kaphatnak tanulóik után a vállalatok

blank
blank

H I R D E T É S

A  szakképzési törvényt módosító minisztériumi javaslat szerint  a duális partnerek diákonként adókedvezményben részesülnek, a  felnőttképzési jogviszony keretében tanulók pedig akár a minimálbért is megkereshetik.

A cégek már tanulóidejük alatt fokozatosan bevonhatják a diákokat a termelésbe, és tanulónként akár havi 250 ezer forint összegű adókedvezményben részesülhetnek, ennek szabályozását is pontosítja a benyújtott törvényjavaslat. Elfogadás esetén a módosítások többnyire júliustól vagy az új tanévben alkalmazhatók – közölte az  Innovációs és Technológiai Minisztérium

A vállalatoknak a sok kiadásaik ellenére is érdemes részt vállalniuk a duális képzésben. A megújult rendszerben ugyanis szakképzési munkaszerződés váltotta fel a tanulószerződést – írja a Portfolio. A tanuló a vállalat munkavállalója, aki a korábbi juttatásoknál lényegesen magasabb összegű – akár a mindenkori minimálbérrel megegyező, de legalább annak 60 százalékát kitevő mértékű – munkabér illet meg. A munkáltatónak ebben a körben szociális hozzájárulási adót, szakképzési hozzájárulási és személyi jövedelemadót nem kell fizetnie. Újdonság, hogy a jövőben a szakképző intézményben felnőttképzési jogviszony keretében szakmai oktatásban részt vevő személy is jogosult lesz diákigazolványra.

#adozas #szakkepzes #munkajog

H I R D E T É S