Confident university students discussing research

Április 15-ig pályázhatnak a kiemelkedő tehetségek a Stipendium Peregrinumra

blank
blank

H I R D E T É S

A Stipendium Peregrinum ösztöndíj felvételi költségeket fedező részére április 15-ig még lehet jelentkezni azoknak a fiataloknak, akik a világ legjobb egyetemeinek valamelyikére felvételiznek – közölte a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft.

A pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára és utazási költségre. A díjazottak száma nincs meghatározva.

Eddig 32 nyertes pályázat között majdnem 3 millió forint ösztöndíjat osztottak ki – tették hozzá.

A Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósuló ösztöndíjprogram azon kiemelkedő tehetségeknek szól, akik képességeik, tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire készülnek felvételizni, és akik vállalják, hogy megszerzett tudásukat tanulmányaik alatt és azt követően hasznosítani fogják Magyarországon.

Közölték azt is, a pályázatok elbírálása és az eredményről szóló tájékoztatás folyamatosan történik. Az ösztöndíjra nemcsak a hazai, hanem határon túli 17-23 éves magyar fiatalok jelentkezését is várják.

Pályázni április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig lehet a Nemzeti Tehetség Központ oldalán található űrlap segítségével, ahol az ösztöndíjprogram részteleiről, és kibővített támogatási lehetőségeiről is bővebben tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI

#palyazat #osztindij #felsoktatas #tehetsegprogram

H I R D E T É S