blank

Az alkalmazottak többsége felmondana a rugalmas munkavégzés lehetősége nélkül

blank
blank

H I R D E T É S

Az alkalmazottak 54 százaléka megfontolná, hogy állást váltson, ha nem nyújtanak számára rugalmas munkavégzést a veszélyhelyzet elmúltával. A megkérdezettek több mint fele az Y-generációból került ki. A válaszadók legalább 500 munkatársat foglalkoztató vállalatoknál dolgoznak.

Az Ernst & Young  kutatásából kiderült, hogy a távmunka a 40 év alattiaknál vált be a leginkább –  az érintettek kétszer akkora valószínűséggel mondanának fel, ha teljes munkaidőben vissza kellene térniük az irodába, mint az úgynevezett „veteránok vagy baby-boomerek” ( tehát az 1940 és 1965 között születettek).

A fluktuáció a menedzserek és a vezetők között lehet a legnagyobb, míg legkevésbé azok váltanának, akik már több mint 10 éve egy helyen dolgoznak. A maradás feltételét a technológia és a pénzügy területén kötik leginkább a rugalmas munkavégzéshez a dolgozók.

A válaszadók fele szerint a vállalati kultúra kedvező irányban változott a járványhelyzet alatt. A megkérdezettek 64 százaléka pedig úgy látja, hogy cégénél fejlettebb technológiai megoldásokra, például stabilabb videókonferencia programokra és gyorsabb internetelérésre lenne szükség. A vállalatok vezetése előtt nagy kihívásként szerepel: hogyan hozzák összhangba a céges érdekeket és az egyéni igényeket, megőrizve versenyképességüket a munkaerőpiacon.

Forrás: MTI

#munkahely #tavmunka #technologia #ey #felmeres

H I R D E T É S