blank
Az alakításért Golden Globe-díjjal jutalmazott Madonna az Evita cimű filmben

Az eddigi legnagyobb állami stúdiófejlesztés indul Fóton

blank
blank

H I R D E T É S

Heteken belül megkezdődnek négy új műterem építési munkálatai a Fóti Filmstúdióban. A fejlesztés előkészítési munkái másfél éve tartanak, a stúdió gyártó bázisának kapacitása csaknem ötszösére bővül – tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-t.

Múlt héten írtunk arról, hogy Astra Filmland néven 50 hektáros területen csúcstechnológiájú filmpark épül Mogyoródon. A 40 milliárdos beruházás magánbefektetésekből, a fóti viszont teljes egészében állami fejlesztésből valósul meg. A stúdiókomplexum bővítésével épülő négy új filmstúdió további 10 ezer négyzetméterrel növeli a jelenlegi stúdiókapacitást, így összesen 12 ezer 670 négyzetméter állhat majd a produkciók rendelkezésére, négy műteremből 2-2 pedig összenyitható, ezáltal nagy volumenű produkciók igényeit akár párhuzamosan is ki tudja szolgálni.

Reprezentatív fogadóépület is épül 40 férőhelyes vetítővel, valamint irodaépülettel, éttermi épületekkel, és raktárkapacitással is bővül a telephely. A tervek szerint a stúdió nemzetközi és hazai viszonylatban is meghatározó eleme lesz a filmgyártásnak és üzemeltetési költségei gazdaságosabbá válnak. A kivitelezési munkálatok több szakaszban valósulnak meg, a teljes fejlesztés 2023 végén fejeződhet be.

A fóti stúdióban számtalan magyar filmalkotás mellett olyan világhírű produkciók készültek, mint az Underwold, a Kémjátszma, vagy az Evita. A magyar mozgóképipar közel 20 ezer szakembernek ad jelenleg munkát.

Fotó: facebook.com/EvitaFilm

#filmgyartas #fejlesztes #beruhazas

H I R D E T É S