blank

Az eddigi legnagyobb török beruházás indul Magyarországon

blank
blank

H I R D E T É S

Összesen 225 millió eurós üvegipari beruházást jelentett be a török Sisecam vállalat Magyarországon – írja a Reuters. A 73 milliárdos beruházás  keretében Kaposváron épül majd fel a csoport első európai üvegcsomagolóanyag-üzeme és ez az eddigi legnagyobb, török vállalat által végrehajtott beruházás Magyarországon amelynek nyomán 330 új munkahely jön létre.

A bejelentés szerint a török anyavállalat úgy döntött, hogy Európában elsőként Magyarországon hozza létre üvegcsomagolóanyag-üzemét, a beruházás két kemence felépítését foglalja majd magába és éves szinten 330 ezer tonnás kapacitást céloznak meg. A cél az, hogy az első kemence már 2023-ban termelni tudjon, a teljes kapacitást pedig 2025-re érnék el.

A Sisecam Törökország egyik legnagyobb múltú ipari cégcsoportja, amely mára globális szereplővé vált, 150 országba exportálja termékeit, a világban a második legnagyobb üvegáru-gyártó vállalat, 14 országban 43 gyárral rendelkezik.A Şişecam három kulcsfontosságú szegmens igényeire összpontosít – háztartási, vendéglátóipari és ipari – igényeire összpontosít több mint 20 000 különféle termékkel, automatizált gyártású és kézzel készített termékekre szakosodva.

A cég a Magyarországon, Németországban és Szlovákiában működő gyártóüzemeiben mintegy 1050 munkavállalót foglalkoztat. A hazai, aszódi üzemet 1993-ban hozták létre egy 9500 m2-es területen, és itt 9500 m2 -es területen üzemel, üveg körbefröccsöntéssel foglalkozik és évi 5 millió darab üvegtáblát gyártanak le.

#beruhazas #munkahelyteremtes #uvegipar #torokorszag

H I R D E T É S