blank

Az egészségügyi dolgozók terheit is csökkentenék az új intézkedésekkel

blank
blank

H I R D E T É S

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése mellett az egészségügyi dolgozókra nehezedő terhek mérséklése is célja a hétfőn bejelentett új intézkedéseknek – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Dömötör Csaba szerint a magyar egészségügy felkészült az elmúlt hónapokban a járványhelyzet kezelésére. Ennek ellenére szükség van az új intézkedésekre, amelyektől a kormány azt várja, hogy egy-két héten belül csökkentik a fertőzések nagyságrendjét – mondta.

Az államtitkár az ellenzéki pártok 11 pontos javaslatáról úgy vélekedett: vannak egyezések a kormányfő bejelentésével, például a sportrendezvények zárt kapuk mögötti rendezése, de nagy különbség, hogy az ellenzék a segélyezési rendszer bővítését – alapjövedelem, segélyezési időszak meghosszabbítása – szeretné, míg a kormány célzott segítséget kíván nyújtani a bajba jutott ágazatoknak. Ezért csökkentették júliusban a munkaadók adóját, és a hétfői bejelentésben is voltak vállalkozásokat célzottan segítő támogatások – tette hozzá.

A koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatban arról beszélt: az első szállítmányok decemberben, januárban érkezhetnek meg, ezekkel a veszélyeztetetteket – krónikus betegeket, időseket, egészségügyi dolgozókat – oltják majd be. Az oltás önkéntes és ingyenes lesz – fűzte hozzá.

Forrás: MTI

#jarvany #egeszsegugy #szigoritasok #vakcina #ado

H I R D E T É S